начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

държавни изпити - как се готвите, как минават

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: държавни изпити - как се готвите, как минават

Мнениеот shevanton » 16 Авг 2011, 19:52

valeri756 написа:Аз също бих могъл да споделя за държавните във ВТУ. Знам колко е важно за завършващите да имат информация, относно протичането на държавните изпити. Общо взето най- тежки са гражданскоправните- както е споделила и колежката зависи от комисиите. Аз лично четох месец и половина, мина сравнително леко. По наказателноправни ми отне 3 седмици- при Велчев бях, уникален преподавател. Същото е и времето по публичноправни- при Киров. Като цяло бяха благосклонни, не се заяждат. Четете от учебници, практика за държавни не ви е необходима. Пожелавам ви много късмет :D . Ако имате въпроси с удоволствие ще отговоря.

Здр. Идната година ми предстоят държавни.От къде е по - добре да се подготвяме по наказателно право и административно.По НП съм чел от Стойнов в 3 - ти курс и по трите му учебника, но са малко мъчни за усвояване.Другия вариант е на Гергинов.По административно кой учебник си ползвал? Наскоро беше излезнал на Кино Лазаров по АПК,един син, с диск, който в академичната ми го препоръчаха.Ще съм доволен, дори и да ми отговори друг учил във ВТУ.
shevanton
Нов потребител

Мнениеот queen88 » 15 Юни 2012, 12:31

Здравейте, есента ми предстоят държавни изпити. Знаете ли дали тази година има промяна в конспектите и къде мога да изтегля актуални такива?
queen88
Младши потребител

Мнениеот swetoslaw » 09 Сеп 2012, 14:11

queen88 написа:Здравейте, есента ми предстоят държавни изпити. Знаете ли дали тази година има промяна в конспектите и къде мога да изтегля актуални такива?

Имаше слухове, че ще променят конспектите, но така и не се случи. В университета ти винаги имат най-новите конспекти.
swetoslaw
Младши потребител

Мнениеот lanfear » 16 Сеп 2012, 06:55

Има нов конспект по ГНП, но е за следващия випуск, по информация на УО на ЮФ на СУ, за съжаление - отпадат въпросите от трудово и международния граждански процес - за догодина! :)
lanfear
Потребител

Мнениеот nayden_papov » 19 Сеп 2012, 09:46

Най-често изваждам всичкия си материал, създавам си някаква последователност и ред на четене най-вече да не се бъркам.Останалото е много четене в повечето слуеи.
nayden_papov
Нов потребител

Мнениеот swetoslaw » 19 Сеп 2012, 13:21

lanfear написа:Има нов конспект по ГНП, но е за следващия випуск, по информация на УО на ЮФ на СУ, за съжаление - отпадат въпросите от трудово и международния граждански процес - за догодина! :)

Новите конспекти излязоха. За 2012 година включително ще се ползват.
swetoslaw
Младши потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити