- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
Търся отговор на следните въпроси
63. Когато едно лице е осъждано с влязла в сила присъда и извърши друго престъпление, налице е:
а опасен рецидив
б рецидив
в повторност
64. В досъдебното производство защитникът има право да участва:
а във всички действия по разследването
б само при предявяване на разследването
в при извършване на действия по разследването и други процесуални действия с обвиняемия
65. В досъдебното производство пострадалият може да обжалва:
а всички актове на досъдебното производство
б актовете, които водят до прекратяване или спиране на наказателното производство
в постановлението за привличане на обвиняемия в това качество
63. Когато едно лице е осъждано с влязла в сила присъда и извърши друго престъпление, налице е:
а опасен рецидив
б рецидив
в повторност
в при извършване на действия по разследването и други процесуални действия с обвиняемия
б актовете, които водят до прекратяване или спиране на наказателното производство
- yavor77
- Младши потребител
Оф, нещо се ошашках. Как отговаряте на въпрос 43. Откога е възможно да тече придобивна давност върху недвижимите имоти:
а 1.06.1996
б 10.06.1990
в 21.01.2000
а 1.06.1996
б 10.06.1990
в 21.01.2000
- s.milcheva
- Младши потребител
ico_best написа:Аз не съм сигурен за отговорите си по следните въпроси, ако може да споделите какво мислите
5. Трето лице може да встъпи в делото, за да помага на една от страните:
а най-късно в първото заседание по делото
б до приключване на устните състезания в първата инстанция
в във всяко положение на делото в първата и втората инстанция
Мисля че е приложим чл.181 ал 2 гпк
31. Привидните договори са:
а унищожаеми
б нищожни
в частично недействителни
тук нямам представа
и последно
45. Когато семейното жилище е лична собственост на единия съпруг, разпоредителна сделка с него се извършва:
а с разрешение на районния съд по местонахождението на имота
б със съгласието на другия съпруг
в без ограничение, ако прехвърлянето е на деца от брака
Напълно съм съгласна с отговорите на колегите, но тъй като аз запомням по - добре нещата като ги прочета сама, за да ти помогна, ако и ти си като мен, ще ти посоча и законовите разпоридби:
- чл.174, ГПК
- чл.26 ал.2,ЗЗД
- чл.23, СК
- elibor
- Младши потребител
yavor77 написа:Търся отговор на следните въпроси
а опасен рецидив
б рецидив
в повторност
- чл.27, НК - т.е. отговор б
-чл.97 и чл.99, НПК - в
- чл.75, НПК - б
мисля, че това са верните отговори
- elibor
- Младши потребител
s.milcheva написа:Оф, нещо се ошашках. Как отговаряте на въпрос 43. Откога е възможно да тече придобивна давност върху недвижимите имоти:
а 1.06.1996
б 10.06.1990
в 21.01.2000
- Biby
- Потребител
s.milcheva написа:Оф, нещо се ошашках. Как отговаряте на въпрос 43. Откога е възможно да тече придобивна давност върху недвижимите имоти:
а 1.06.1996
б 10.06.1990
в 21.01.2000
въпросът ти не е точен, въпреки че всички имаме теста в ръцете си и тераме какво имаш в предвид, но все пак става въпрос само за държавни недвижими имоти:
според мен отговорът е - а 1.06.1996 г. - ако проследиш редакциите на чл.86 от ЗС във времето
но тъй като този въпрос беше доста разискван във форума преди време, зададен е и в двата теста по различен начин и аз си купих издание на Сиела актуално към бр.25/2007г., в което не беше нанесено еднъ съществено изменение на ЗС с риск някой от колегите да решат, че се правя на умна ще Ви обърна внимание, за да не се получи и при Вас същия парадокс като при мен /въз основа на изданието, което си купих и уж беше най-актуалното водих спор - приятелски с юпист от данъчното по личен казус и добре, че той ми обърна внимание на това/ а именно
параграф 1 от бр.105/2006г. - с последното му изменение се спира давността за придобиване на държавни и общински имоти до 31.12.2007г.
очаквам такъв отговор на теста
- elibor
- Младши потребител
ico_best написа:Според вас има ли изобщо шанс да се паднат поне някои от тези въпроси?
включвам се за последно, за да не Ви омръзна
за съжаление нямам време да уча и успях да обърна внимание само на въпросите, зададени в двата публикувани теста
всеки нов въпрос ще представлява особенна трудност за мен
така че и аз разчитам повече въпроси да се дублират, но, ако гледаме тестовете, трябва да си направим извода, че нямаме много шансове повтарящите се въпроси да са повече от 10% и то преко сили
с удоволствие бих откликнала на предложението на един колега по - напред в темата да се събера с някого, за да си подсказваме взаимно
въпреки че ми изглежда рисковане с оглед факта, че има квестори
така че ще съм благодарна на колеги, които са се явявали на въпросния изпит да споделят с нас има ли възможност да си подсказваме или рискуваме да ни изгонят
- elibor
- Младши потребител
Елибор, миличка, въпроса е е от теста, аз само цитирам, и питам, за да сверя отговорите. И според мен отговора е А, но вече от всичко прочетено ... ще гръмна и започнах да се обърквам Мерси за отговорите!
- s.milcheva
- Младши потребител
elibor написа:
но тъй като този въпрос беше доста разискван във форума преди време, зададен е и в двата теста по различен начин и аз си купих издание на Сиела актуално към бр.25/2007г., в което не беше нанесено еднъ съществено изменение на ЗС с риск някой от колегите да решат, че се правя на умна ще Ви обърна внимание, за да не се получи и при Вас същия парадокс като при мен /въз основа на изданието, което си купих и уж беше най-актуалното водих спор - приятелски с юпист от данъчното по личен казус и добре, че той ми обърна внимание на това/ а именно
параграф 1 от бр.105/2006г. - с последното му изменение се спира давността за придобиване на държавни и общински имоти до 31.12.2007г.
Нещо не разбрах
Съгласно Закона за допълнение на Закона за собствеността (ДВ,бр.46 от 6 юни 2006 г.) от 31 май 2006 г. до 31 декември 2006 г. се спира давността за придобиване на държавни и общински имоти.
Има и по-ново изменение ли? С което срокът се увеличава до 31.12. 2007г.
- Biby
- Потребител
Biby написа:elibor написа:
Нещо не разбрах
Съгласно Закона за допълнение на Закона за собствеността (ДВ,бр.46 от 6 юни 2006 г.) от 31 май 2006 г. до 31 декември 2006 г. се спира давността за придобиване на държавни и общински имоти.
именно
и точно, защото доста хора мислят като мене до преди 2 дни и като тебе затова го написах
има продължение на мораториума до 31.12.2007г.
и това го установих след като влязох в нормативната система на Сиела
ако можеш влез и ти или да ти копирам текста и да ти го изпратя
не знам обаче кога е променен
- elibor
- Младши потребител
s.milcheva написа:Елибор, миличка, въпроса е е от теста, аз само цитирам, и питам, за да сверя отговорите. И според мен отговора е А, но вече от всичко прочетено ... ще гръмна и започнах да се обърквам Мерси за отговорите!
просто, ако прочетеш написаното от теб, ще видиш, че не беше дописано, че става въпрос за държавни имоти
позволих си да обърна внимание с оглед на това, което дописах сред това
извини ме, ако съм издребняла и съм те обидила
не съм искала
просто като споделям с Вас затвърждавам и малкото, което съм прочела
извиниме отново
- elibor
- Младши потребител
Наистина са го променили
Заключителни разпоредби
КЪМ ЗАКОНА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА
(ОБН. - ДВ, БР. 46 ОТ 2006 Г., В СИЛА ОТ 01.06.2006 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 105 ОТ 2006 Г.)
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г.) Давността за придобиване на държавни и общински имоти спира да тече до 31 декември 2007 г.
§ 2. Законът влиза в сила от 1 юни 2006 г.
elibor, благодаря, че ни обърна внимание !
Заключителни разпоредби
(ОБН. - ДВ, БР. 46 ОТ 2006 Г., В СИЛА ОТ 01.06.2006 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 105 ОТ 2006 Г.)
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г.) Давността за придобиване на държавни и общински имоти спира да тече до 31 декември 2007 г.
elibor, благодаря, че ни обърна внимание !
- Biby
- Потребител
elibor написа:Biby написа:elibor написа:
Нещо не разбрах
именно
и точно, защото доста хора мислят като мене до преди 2 дни и като тебе затова го написах
има продължение на мораториума до 31.12.2007г.
и това го установих след като влязох в нормативната система на Сиела
ако можеш влез и ти или да ти копирам текста и да ти го изпратя
не знам обаче кога е променен
тай като съм се омотала вече тотално и сама не вярвам на себе си влязох, за го видя пак и да го копирам
Заключителни разпоредби
Преходни и Заключителни
- elibor
- Младши потребител
75. Показанията на свидетел, дадени пред орган на досъдебното производство:
а не могат да се ползват от съда
б могат да се ползват от съда във всички случаи
в могат да се ползват от съда със съгласието на подсъдимия и неговия защитник, на гражданския ищец, частния обвинител и техните повереници
в могат да се ползват от съда със съгласието на подсъдимия и неговия защитник, на гражданския ищец, частния обвинител и техните повереници
- yavor77
- Младши потребител
yavor77 написа:75. Показанията на свидетел, дадени пред орган на досъдебното производство:
ако гледаме чл.371 т.1, НПК май трябва е отговор в
кажи ми само съгласен ли си
- elibor
- Младши потребител
|
|