начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

"licenziran ocenitel na nedvijimi imoti"

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

"licenziran ocenitel na nedvijimi imoti"

Мнениеот gery » 07 Окт 2001, 20:27

Kade moga da procheta povechko za taka narecheniat "licenziran ocenitel na nedvijimi imoti" Prekarah niakolko dena zarovena v Apis i kup literatura i nishto ne otkrih. Molia za pomosht! Blagodaria Vi predvaritelno!
gery
Потребител

RE:

Мнениеот Георги » 12 Окт 2001, 23:00

Гери, Виж Наредба за оценка на обектите, подлежащи на приватизация: Чл. 7. (1) Оценките се извършват от български или чуждестранни физически или юридически лица, получили разрешение (лиценз) от Агенцията за приватизация. (2) Лиценз се издава за извършване на оценки за: 1. недвижими имоти; ..... 4. (доп. - ДВ, бр. 26 от 1997 г.) други активи (произведения на изкуствата, антиквариат, благородни метали и скъпоценни камъни, недвижими имоти - паметници на културата); ...... (3) Кандидатите за получаване на лиценз подават молба до Агенцията за приватизация, в която посочват за какъв вид оценки желаят да бъдат лицензирани. (4) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) Лиценз на физически лица се издава за конкретни сфери на стопанската дейност (отрасли, подотрасли и дейности), а по т. 1, 2 и 5 на ал. 2 - без оглед на конкретната сфера на дейност на основата на: 1. свидетелство за придобита специалност; 2. данни за стаж по специалността и документи за извършени оценки; 3. свидетелство за съдимост; 4. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г.) диплома за завършено висше образование; 5. (Нова - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) доказателства за закупена документация за лицензиране. (5) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г., бр. 39 от 1999 г.) Условията по т. 1, 2, 3, 4 и 5 на ал. 4 са задължителни за издаването на лиценза. (6) Юридически лица се лицензират на основата на: 1. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г.) удостоверение за актуална съдебна регистрация; 2. състав на специализирания персонал; 3. предмет и област на дейност; 4. опит в областта на оценяването; 5. (Нова - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) доказателства за закупена документация за лицензиране. (7) (Нова - ДВ, бр. 96 от 1994 г., зал., бр. 32 от 1996 г.)
Георги

RE: RE:

Мнениеот gery » 13 Окт 2001, 22:28

Blagodaria za izcherpatelniat Vi otgovor, naistina mi pomognahte mnogo, no vednaga vaznikna vaprosa ako FL iska da bade ocenitl, to zadaljitelno triabva da e vishist, i dori i da ima sredno specialno obrazovanie izliza, che niama pravo da izvarshva takava dejnost i vtoriat vapros koito zanima izmorenoto mi saznanie e, kak stava tova dokazvane na opit pri JL, v ocenitelskata deinost? Za opit zachita li se naprimer na otgovoren post v darjavno predpriatie - sashtestvuvalo do 89-90 god., zanimavashto se sas stroitelna ili remontna deinost... neznam dali misalta mi beshe podredena i posledovatelna, molia da me izvinite ako e malko haotichno sam podredila vaprosite si.
gery
Потребител

RE: RE: RE:

Мнениеот Георги » 16 Окт 2001, 14:18

Гери, за ф.л. - отговорът е "да, трябва да е с висше образование". За опита - ами доказва се с всички документи, с които разполагаш. Но дори и да нямаш доказателства, пак ми се струва, че въз основа на данните, които изпратиш да те лицензират. В тази връзка работата ти в държавната фирма ще се оцени като опит. А за ю.л. според мен трябва да се занимават с дейност, свързана с недвижими имоти. Пак даваш като доказателства каквото имаш и се молиш да те одобрят (е, освен ако не си с връзки, тогава не чакаш :)))
Георги

RE: RE: RE: RE:

Мнениеот gery » 18 Окт 2001, 23:22

Naistina blagodaria :) spasihte me ot "strogo mamrene" na asistentkata. 10x a lot i uspehi
gery
Потребител

Назад към Лекции и материали