начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

болнични след майчинство?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

болнични след майчинство?

Мнениеот pepi80n » 06 Авг 2013, 13:37

Здравейте!
Утре синът ми навършва 2г и ми свършва майчинството,което означава,че ще трябва да се върна на работа,а проблема е,че няма на кой да оставя детето.Мисля да си взема болнични,колкото мога,за да отложа поне с малко връщането ми на работа.От службата ми отговориха,че ще трябва поне за 2дни да се върна преди да изляза в болнични.Искам някой да ми обясни колко болнични бих могла да ползвам и какви са вариантите,ако ме съкратят от работа-мога ли да се запиша на борсата и колко време бих могла да получавам обезщетение от там?
Благодаря!
pepi80n
Нов потребител

Re: болнични след майчинство?

Мнениеот kivago » 06 Авг 2013, 14:01

Вариянтите са много.Препоръчвам ти да се обърнеш към юрист.
kivago
Нов потребител

Мнениеот jimi66 » 06 Авг 2013, 19:42

Можеш да си пуснеш на първо време платен отпуск, за тези 2 г. майчинство са ти се натрупали поне 40 дни.

Можеш да пуснеш неплатен отпуск за отглеждане на малко дете до 8г. - 6 м + до 5 м. на другия родител.

Можеш да ползваш болнични до 6 м. в една календарна година, издаден от ЛКК.

До навършване на 3 г. на детето имаш закрила по КТ и могат да те съкратят само с предварително съгласие на Инспекция по труда.

Не напускай по взаимно съгласие или собствена инициатива защото ще отидеш на борсата само за 4 м. с минимално обезщетение 7, 20 на ден.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот pepi80n » 08 Авг 2013, 11:18

Много ви благодаря! :)
pepi80n
Нов потребител

Назад към Трудово право