начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Граждански Договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански Договор

Мнениеот whathehell » 22 Окт 2013, 23:46

Привет на вс. Имам питане. Започнах работа като доставчик на хранителни стоки, и въпросния ми "шеф" сподели, че ще подпиша граждански договор и ще си работа, пей сърце. Работих 2 месеца, ни граждански нито трудов никъв договор не съм подписвал, питам си шефа кво се случва с договора и тои ми отвръща "споко опраил съм всичко работи си" за тези 2 месеца 2-3 пъти съм го питал какво става отговора не се е променил, отнесох 1 акт 1 фиш и реших да се махна, защото 27 работни дни за тия пари ми се виждат малко, пък да храня и полицаи Аййй не мерси. Той ми заявява че трябвало е така случайно месечно предизвестие, скарахме се набързо заплаши с побоища и разни др смешни работи. Плащаха месец назад съответно този месец няма парииии... Като цяло мога ли да ги съдя ( след като той ми заяви, че договора ми е оправен. Как така като несъм се подписвал никъде ? А ми има името на доста документи + Видео файлове как карам служебен бус наляво и надясно ) и до колкото ми е ясно останалите 3ма шофьори и те не са подписвали нищо, а просто си искам парите или да ги похарчат за дела и разправии за това че са ПОМЯРИ, несъм в кондиция има сигорно няколко стотин грешки надявам се да сте ми разбрали случея и ако имате съвет да споделите.
Мерси.
whathehell
Нов потребител

Re: Граждански Договор

Мнениеот thebeast » 23 Окт 2013, 00:20

Какви по вид са тези документи, кои лица и в какво качество са ги подписвали и къде се намират?
thebeast
Потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 01:13

В магазина от който изкарвахме хранителните стоки, по товарителници пътни листа ( ми има името ) и още някъф лист на който се подписвам, че съм натоварил стоката и съм тръгнал да я разкарвам по адресите, като цяло не са 20 листа договор и да съм включен в него, но се пак щом има печат от магазина, че ми е предоставена дадена стока да бъде закарана ? Сигорно съм бил и назначен на работа щом са ми ги давали тези неща, пък и 1вият месец си получих изкараното.
Едит : в магазина пазят месеци назад кой какво е карал, пък и на видео камерите ме има как сутрин взимам буса от паркинга как се подвизавам в хале-то събираики стоката, товаря, подпис за приета стока, и газ да се возим м/у 4 и 13 часа дневно. В нас имам 60 пътни листа, както и тъй наречения ми бивш шеф и той ги има, по това определя надницата, е може да ги е изхфърлил с надежда заработените пари от мен да си ги похарчи той...
whathehell
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Окт 2013, 10:32

Нямате договор- това трябва да ви е ясно, след като не сте подписвал нищо. Никой не ви осигурява- абсолютно уверено мога да го заявя.
Отделно, дори да има граждански договор, а вие нямате, както посочих- работодателят прикрива трудово правоотношение.

Както и да чета изложеното съветът ми ще бъде незабавно да се обърнете към инспекцията по труда, ако все още сте на работа при този човек.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 15:05

Не съм на работа там, но има други шофьори който съм 100% сигорен че и те не са подписали нищо, имам платени осигоровки за предния месец който съм бил на работа там.
whathehell
Нов потребител

Мнениеот rts » 23 Окт 2013, 15:27

Направете запитване до Националната агенция по приходите за периода, в който сте работили за посочената фирма: дали имате регистриран трудов договор,от коя дата е регистриран, прекратен ли е и от коя дата и какви осигуровки са Ви плащани (ако са плащани) - пенсионни, здравни, ....
Направете справка пак там дали сте осигуряван, от кого, в кой интервал и за какво на основание различно от трудов договор.
След като получите горната информация можете да се консултирате с адвокат дали да предприемете нещо и какво точно.
rts
Активен потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 20:36

Така неска си говорих с "шефчето" и ми каза, че съм бил на трудов догоровор и съм бил дисциплинарно увулнен, попитах го как стават тия неща като дори не съм подписал договор, и отговор не получих, и реших да им прата Инспекция по Храните Инспекция по Труда, ИпХ е защотото превозват замразени, охладени стоки в бусове който климатици не работят тоест е темп. е каквато е навън тоест топло, а ИпТ е защото шофьорите до колкото ми е ясно нямат право да прескачат 8 часа дневно шофиране, а ние редовно правехме и по 13 часа. Не съм се занимавал с такива простотий до сега, ако може инфо каде да ида и да пусна сигнали, че да им направат въпросната испекция. Мерси
whathehell
Нов потребител

Назад към Трудово право