начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кой чл. от КТ да използвам?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот kavkaz » 07 Юли 2014, 10:45

Имам нужда от служител, който да работи само, когато му възложа работа, без предварително да се определи нейната продължителност и дните, в която да се прилага. Работата не е регламентирана. Например: през месец май не е полаган труд, през месец юни труда е 3 дни по 4 часа средно, през месец юли – 14 дни по 2 часа средно. Служителят трябва да работи само, когато му възложа работа, при не фиксирано работно време. (до 8 часа на ден). Съответно възнаграждението, което му дължа, да бъде на база изработеното време. Възможно ли е да назнача на трудов договор служител, който да работи при тези условия на труд и ако да, съгласно кои членове от КТ?
kavkaz
Младши потребител

Re: Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот sechka » 07 Юли 2014, 11:42

При трудов договор задължително трябва да има определени работно време, работно място и възнаграждение. Във Вашия случай добра работа би могъл да свърши един граждански договор.
sechka
Младши потребител

Re: Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот kavkaz » 11 Юли 2014, 10:23

Да и аз считам, че този договор е граждански. Но от Инспекцията по труда ми казаха, че този труд не е граждански, а договора следва да е трудов.
kavkaz
Младши потребител

Назад към Трудово право