начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ръководител на предприятие с грубо и неуважително отношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ръководител на предприятие с грубо и неуважително отношение

Мнениеот georgi_ivanov » 26 Юли 2014, 00:37

Привет, искам да задам следния въпрос:

Работя в международна фирма, като от известно време в рамките на около месец всички в фирмата страдаме от непристойното поведение на нашия ръководител, който се държи повече от грубо. Господинът е чуждестранен гражданин, който не знае български език и комуникираме на английски език. В тази връзка той не комуникира нормално с нас спазвайки принципите на добрия тон и уважението към служителите. Ежедневно сме подложени аз и всички останали колеги на психически тормоз с викане, псуване и нервни изблици. Лично мен ме напсува няколко пъти, които вече не броя, за което имам свидетели, които биха дали показания. Имаше един случай, в който въпросният господин хвана с все сила и строши мобилния си телефон в моето бюро, защото колегата ми беше допуснал съвсем дребна грешка. Скоро вече очаквам да отнеса и някой физически удар след проявата на цялата тази свръхагресия и неуважителност.

Мога ли да се обърна към инспекция по труда или комисия за защита от дискриминация във връзка с този терор и да бъда обезщетен за причинените ми вреди? Имам ли някаква друга опция освен да си намеря друга работа и да напусна? Как стоят законово нещата?

Благодаря предварително за отговора.
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: ръководител на предприятие с грубо и неуважително отноше

Мнениеот votpuska » 26 Юли 2014, 16:36

"Имаше един случай, в който въпросният господин хвана с все сила и строши мобилния си телефон в моето бюро"
Господинът определено е психично болен (освен ако така и така е смятал да си сменя телефона :D). Може да опитате следното: наговорете се с поне един-двама колеги (за свидетели), може и да го снимате "в акция: (за предпочитане със скрита камера) и подайте жалба до районна прокуратура с искане за предпиремане мерки по чл. 155 ЗЗ.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 27 Юли 2014, 13:17

georgi_ivanov написа:Работя в международна фирма....

:roll: ... и от тук ли ще напускаш? ... щото ...
:arrow:
viewtopic.php?f=14&t=55612&p=533380#p533380
viewtopic.php?f=14&t=56880&p=542561#p542561
... и после пак ще се намесят тайните служби
:arrow:
viewtopic.php?f=14&t=56569&p=540609#p540609

... май започвам да ги разбирам работодателите ... вероятно си представят, че на мястото на телефона е физиономията на някой много добър служител ...

votpuska написа:Господинът определено е психично болен ...

Кой господин, по-точно? :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 27 Юли 2014, 23:56

Е док, благодаря за уточнението. Ти ги следиш всичките обаче, ей! Да ти се чуди човек кога намираш време направо. Тоя служебен компютър му скъсваш... процесора :D да зарежда лекс :lol:
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 28 Юли 2014, 00:11

От служебния не пиша. Няма интернет на него.
А и едно уточнение - до сега никога не съм имал "служебен" компютър. Всичките съм си ги купувал и са били лични, използвани за служебни нужди, щото .. така ....
votpuska, отново си някъде в страни, в бялото, далеч от десятката :-)

П.П. Не са чак толкова много (за сега) пишещите тук (и това е добре!), които се оплакват от следене и подслушване от "службите". И защото съм "службите", та така, помни се....

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 28 Юли 2014, 22:58

ОК, щом ти си службите, аз съм държавата. Дай да се премерим кой е по-зле :mrgreen: :mrgreen:
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 29 Юли 2014, 08:36

Кой е по-зле? Този въпрос, при така зададени роли, е нонсенс, тъй като първото е част от второто, и е създадено от него и заради него.
Че службите са зле, предполагам, виждаш, или поне би трябвало да виждаш, а ако не - не знам в коя държава живееш. От друга страна, при положение, че ти си държавата, следва ти да отговориш защо това е така, и кого в същност обслужваш (следва да е "народа" - мнозинството от хората, ама нещо май ... а?) :)

"Държавата — това е специализирана и концентрирана сила за поддържане на правовия ред. Държавата — това е институция или съвкупност от институции, чиято основна задача (независимо от всички други задачи) е охраняване на правовия ред. Държавата съществува там, където специализираните органи за поддържането на реда, като например, полиция и съд, са отделени от останалите сфери на обществения живот. Те са държавата ... Държавата е специална, достатъчно устойчива политическа единица, представляваща отделена от населението организация на властта и администрацията, и претендираща за върховното право да управлява (да изисква да изпълнява това действие) определени територии и население независимо от съгласието на последното, имаща силите и средствата за осъществяване на претенциите си."

Та, след като владееш силата, и средствата, защо си държиш слаби службите, държаво? :P

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 29 Юли 2014, 16:42

Това определение ми се вижда много соц :shock: Определено не важи за България на мутрите. :D Пък и кое от кое е част и кое кое обслужва.. мисля че при днешната плесканица няма еднозначен отговор на този въпрос..
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 29 Юли 2014, 16:56

отпускар ако не е мн нагло от моя страна (ако е - извинявай) мо'е ли да те запитам кой, точно елемент на държавата представляваш? Може и на лични ако решиш все пак да отговориш на любопитството ми.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот chadel » 29 Юли 2014, 22:59

Пусни анонимка на перфектен английски до неговите началници. Другият вариант е да му обясниш кОлторно да сА съобразява малко, дан му прехвърлиш керемидите. В последния случай обаче, трябва да си готов да си търсиш нова работа. Поне ще подходиш мъжки към ситуацията.
chadel
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 09:06

Ама аз не се заяждам :) Просто ми стана любопитно от разговора му с док.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 30 Юли 2014, 17:13

Да съм говорил нещо за елементи?
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 17:42

замени елемент с власт :)
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 30 Юли 2014, 17:46

Че тя държавната власт (върховната) си е единна. Ако смяташ разните марионетки тук и таме за власти, при това различни.. Те са просто изпълнители. Сериозно ли вярваш че решенията се вземат в парламата или МС?
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 17:49

законодателна, изпълнителна или съдебна власт :) за тях говорех. просто се чудех, когато док казва, че ти си държавата а той службите ми стана интересно ако той е службите ти кое на държавата си?
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 05 Авг 2014, 18:23

Представител съм на единната върховна финансова власт. :)
votpuska
Потребител

Назад към Трудово право