начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Трудов договор след действителната стартова дата?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор след действителната стартова дата?

Мнениеот ivakrasi » 08 Дек 2014, 01:46

Здравейте,

Имах неблагоразумието да подпиша трудов договор с 5 дни по-рано, т.е започнах работа на 27.10, което предварително ми беше обявено като стартова дата (съответно прекратих предишния си договор на 24.10), а договорът ми е с дата 01.11. Беше ми обяснено, че това се прави заради административно и счетоводно удобство, и че няма да ми повлияе върху пенсията, стажа, майчинските и т.н. и какво толкова се "впрягам", като ми предстояла дълга кариера до 63+ ... Моята реакция бе, че това е безумно и незаконно, и не им дава право да се разпореждат с моя стаж било то за 1 или 5 дни. При което ми беше предложено да сключа граждански договор за 5 раб. дни, и да ми бъдат довнесени липсващите осигуровки. Отказах да участвам в продължаващи фиктивни практики.
Въпросът ми е, дали имат някакъв умисъл в това, което са направили и има ли вариант да преподпиша договора със задна дата? Въобще мога ли да си потърся правата по някакъв начин?

Благодаря предварително.
ivakrasi
Нов потребител

Назад към Трудово право