начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос относно болничен и сумирано раб. време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно болничен и сумирано раб. време

Мнениеот evilcat » 29 Дек 2014, 15:05

Здравейте,

работодателят ми, ме води на 8 часов работен ден (сумирано работно време), но работя на смени по 12 часа с 1 час обедна почивка, когато си взимам болничен, работодателя ми го смята по 8 часа, и така се оказва, че когато съм болен да кажем 2 дни, излизам на минус и после трябва да идвам на работа допълнително за да си изработя болничния което е безумие, и за да не се получава това, ако съм болен 2 дни трябва да си взема болничен за 3 дни, за да излизат часовете.

Моля за помощ дали това е коректно от страна на работодателя, според мен болничния трябва да си се смята на 11 часа.

Благодаря предварително.
evilcat
Нов потребител

Re: Въпрос относно болничен и сумирано раб. време

Мнениеот miko_pk » 29 Дек 2014, 22:49

Имаш ЛС :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
miko_pk
Потребител

Назад към Трудово право