Здравейте, искам да попитам следният въпрос
Преподавател в училище съм, директора ми състави протокол за не навременно вписване на материала в материалната книга и ми отряза 300 лв от заплатата. Часовете са взети, но въпреки всичко ми отрязаха парите.
За това същото ми наложиха и наказание, с което ми отрязаха Допълнително трудово възнаграждение 200 лв, дето всяка година се дава май месец. Правилно ли е за едно и също нещо два пъти да ми режат от заплатата?
Стрували си да търся услуги на адвокат ти да си търся правата в съда?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 04:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за отрязана заплата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за отрязана заплата
Невписването в материалната книга е неотчитане на работата, и не е отрязана заплатата, а е незаплатена несвършената (на книга) работа. Важното е да се напише, а не дали е свършено... нали?
Наказанието, като такова, изключва даване на ДМС, (следва да има някакъв подзаконов нормативен акт, в който е посочено, че при наказание такова не се заплаща), което е съвсем друго от заплата.
.... брех, не знаех, че и при Вас е същото като в МВР-то .... баси случката.
Ако опишете наредбите за вписванията в дневниците, а и заповедта за наказание + наредбата, въз основа на която Ви плащат добавките, може някой да Ви светне нещо.
П.П. Нещо са Ви нарочили, май ... не знам причината. Според мен няма нередовности (на книга), става въпрос за съвсем различни плащания, въпреки, че всичко обединявяте под "рязане на заплатата", за което в същност сте прав(а), защото това е резултата.
Наказанието, като такова, изключва даване на ДМС, (следва да има някакъв подзаконов нормативен акт, в който е посочено, че при наказание такова не се заплаща), което е съвсем друго от заплата.
.... брех, не знаех, че и при Вас е същото като в МВР-то .... баси случката.
Ако опишете наредбите за вписванията в дневниците, а и заповедта за наказание + наредбата, въз основа на която Ви плащат добавките, може някой да Ви светне нещо.
П.П. Нещо са Ви нарочили, май ... не знам причината. Според мен няма нередовности (на книга), става въпрос за съвсем различни плащания, въпреки, че всичко обединявяте под "рязане на заплатата", за което в същност сте прав(а), защото това е резултата.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Ваше е решението да си потърсите незаконно удържаните суми, понеже не сте в нито една от хипотезите на чл.272,ал.1 т. 1-6 от КТ. Имайте в предвид също, че вашия работодател неможе да прави подобни удръжки като санкция за вашите задължения.
-
Pause - Активен потребител
благодаря за информацията
- best_sofiq
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|