Здравейте!
Първо да кажа,че спечелих дело за незаконно уволнение.Получих обезщетение в размер на 6 брутни заплати.Бях възстановен на работа.
Дотук добре.
Преди 1 ден се обадих по телефона на работодателя си за да изявя желание и да попитам кога е удобно да отида и да заема отново работното си място.Последваха заплахи от негова страна.Цитирам:
-Аз ще ти правя въртели на работата защото нямам желание да работя с теб.Законът казва,че ще се върнеш,но аз не искам.После последваха обиди от рода на търтей,мързел,боклук,идиот,наглец,мърлъо.Аз не те харесвам,казвал съм ти го когато те съкратих.Това беше казано по телефона пред родителите ми и приятел.Бе ми казано от него,че ако искам мога да го записвам и да го съдя-но знам че записа не се приема в съда.
Преди това работех като регионален мениджър с служебна кола,телефон и лаптоп.Беше ми казано,че няма да получа тези неща и сега ще обикалям пеша и с градски транспорт и ще ми плаща билетите.
Какъв съвет ще ми дадете? Родителите ми са пенсионери,майка ми е инвалид и съжалявам ,че водих разговора пред нея.Жената плака цяла вечер,а след това разбрах,че не е спала.Съд за обида???
Инспекция по труда-заради това,че другите работещи ще са с автомобил , а аз не.
Никаква идея...Ще се радвам и ще съм благодарен на всякакъв съвет.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възстановен на работа при незаконно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: възстановен на работа при незаконно уволнение
Нищо не можеш да направиш относно разговора.
Имаш 14 дена срок да заемеш мястото си след получаване на съобщението за възстановяване, респ. - след влизане на съдебното решение в сила. Иначе гориш.
В този 14-дневен срок подаваш писмено (или с двама свидетеля - устно) заявление за допускане до работа.
При отказ ВЕДНАГА подаваш жалба в Прокуратурата за престъпление по НК за недопускане (неизпълнение на влязло в сила съдебно решение). След месец подаваш в Съда жалба за вредите.
ПО ДЕЛОТО НЯМАШ ЛИ СИ АДВОКАТ, ЧЕ ПИТАШ?
Имаш 14 дена срок да заемеш мястото си след получаване на съобщението за възстановяване, респ. - след влизане на съдебното решение в сила. Иначе гориш.
В този 14-дневен срок подаваш писмено (или с двама свидетеля - устно) заявление за допускане до работа.
При отказ ВЕДНАГА подаваш жалба в Прокуратурата за престъпление по НК за недопускане (неизпълнение на влязло в сила съдебно решение). След месец подаваш в Съда жалба за вредите.
ПО ДЕЛОТО НЯМАШ ЛИ СИ АДВОКАТ, ЧЕ ПИТАШ?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Re: възстановен на работа при незаконно уволнение
И каква жалба точно за вредите и за кои вреди?
При недопускане на работа му се дължи обезщетение за недопускането.
При недопускане на работа му се дължи обезщетение за недопускането.
- sunrise
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|