начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Майчинство при срочен договор по чл. 68, ал. 1 т. 5

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство при срочен договор по чл. 68, ал. 1 т. 5

Мнениеот naskomimi » 05 Ное 2015, 16:12

Здравейте!
Ще бъда благодарна за отговор.
Работя в читалище. Ръководният орган се състои от 7 души - членове на настоятелство, които от своя страна вземат решения за назначаване и освобождаване на служители. На всеки три години има изборно общо събрание, което преизбира или променя състава на настоятелството. Съответно моят договор винаги е за три години до преизбора или нов избор на настоятелство. След това те без проблем ме преизбират.
В момента съм бременна и живот и здраве трябва да изляза в 45-дневния в средата на февруари,месец преди да изтече мандата на настоятелството и съответно моя договор.
В такъв случай договорът ми автоматично ли ще се поднови или все пак трябва да ме преизберат макар и по време на 45-дневния?
Притеснявам се, да не стане фал с майчинството, защото нали се подават уведомления до НОИ.
Извинете ме ако въпросът ми е глупав и благодаря предварително за отговорите ви!
Хубав и усмихнат слънчев ден!
naskomimi
Младши потребител

Назад към Трудово право