Здравейте на всички!
Имам следния проблем. Назначен съм на работа в едно основно училище като лектор по член 114 от КТ. В трудовия ми договор пише, че срока на договора е от 1.09.2016 до 15.06.2017г като работното ми време е непълно. В действителност преподавам по 10 часа седмично, разделени в два дни по 5 часа. Не преподавам, нито работя на друго място и това е единственото ми работно място в момента.
Проблемът е в това, че искам да напусна, понеже не съм доволен от условията на работа в училището, а и най-вече от отношението на директорката към мен и останалите служители. В конкретния ми случай, директорката си позволи (използвам този израз, защото според мен е недопустимо) да влезе в часа ми и да ме нахока (сякаш съм малко дете) пред учениците ми за неща, които нямат никакво отношение към начина ми на преподаване, а става дума за това, че сме се били разбрали устно, преди началото на учебната година, когато си тръгвам от училище да й се обаждам, че си тръгвам, а вече два пъти след като съм свършил лекторските си часове за деня, съм си тръгнал без да й се обадя, при все, че нямала против това, защото така или иначе моите ангажименти към училището са сведени до въпросните лекторски часове и сме се разбрали, че след приключването им съм свободен да си ходя.
Дори и да приемем, че е права да й се обаждам, че си тръгвам, въпреки че като лектор не участвам в педагогически съвети и прочие, то не считам за редно да подронва авторитета ми на учител пред учениците ми, а смятам, че това можеше да бъде изяснено на четири очи. Чувствам се обиден и с това чашата на търпението ми преля, поради което искам да напусна и смятам другата седмица да подам молба за напускане по взаимно съгласие.
Въпросите ми са:
1) Може ли да бъда уволнен дисциплинарно след като съм подал молба за напускане по взаимно съгласие? Доколкото знам по член 114 се изисква 15 дневно предизвестие и се чудя дали може да бъда уволнен дисциплинарно в този период? В случай, че директорката реши да ми направи мръсно винаги може да си намери повод да ме уволни дисциплинарно и дори да е неправомерно и съдът да отмени уволнението ми, това не ме устройва по никакъв начин, понеже ще сложи петно върху трудовата ми книжка без значение, че после ще бъде коригирано уволнението ми... просто не говори добре за пред бъдещите ми работодатели.
2) Може ли да ми бъде отказано напускане по взаимно съгласие и в най-кратък срок да бъда уволнен дисциплинарно (поводи все ще се намерят, ако се постави като цел)?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дисциплинарно уволнение при член 114
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|