начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Права ако работодателят не разпише молбата ми за напускане?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права ако работодателят не разпише молбата ми за напускане?

Мнениеот whitebarde1 » 09 Ное 2017, 17:01

Здравейте,
подадох молба за напускане на настоящето си работно място, но работодателят отказва да ми даде обратна връзка дали тя е разписана. Отказаха да ми дадат копие за мен, отазаха да ми дадат входящ номер, изпълнителният директор и човешките ресурси, както и всички на по-ръководни позиции отказват среща с мен. С двумесечно предизвестие съм, което имам намерение честно и почтено да спазя. Проблемът е, че единственият представител на фирмата, така нареченият "тийм лидер" ме подлага на непрекъснат психологически натиск и непрекъснато повтаря: "Ще дадеш две работни заплати на фирмата и само тогава ще можеш да си ходиш". Което ме наведжда на мисълта, че молбата ми за напускане може би не е разписана и след два месеца, когато срокът на предизвестието изтече- пак ще им дължа неустойки.
Какви са правата ми в случая?
Какви действия бих могъл да предприема в своя защита?
whitebarde1
Младши потребител

Re: Права ако работодателят не разпише молбата ми за напуска

Мнениеот svettoslav » 09 Ное 2017, 18:46

Има начини, но е много дълго за обясняване.
Можете и сам.
Но аз съм юрист и моя съвет да ви свърши работа също такъв.
Ще ги уведомете, няма страшно.
Но и че тормоз ще има на работното място -ще има.
Въпроса е да не ви принудят някой ден да си грабнете нещата. Караш си без да си даваш зор и туйто.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Ное 2017, 18:50

Утре му кажи на вашия тийм лийдер,че "моите трима адвокати, с които се консултирах, познават мноооого пишман -тиймлийдери като тебе и обикновено, след като ги наврат в дупката, където им е мястото, става така, че именно те са тези, които заплащат обезщетението накрая" :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот whitebarde1 » 09 Ное 2017, 23:13

Здравейте, благодаря за отговора.
Приятел специалист по личен състав ме посъветва да им изпратя заявлението си за напускане с куриер и обратна разписка.
Как да оформя това писмо, че дори да не бъде прието от работодателя- да бъде валидно за пред съда? Всмис, работдателят, като види че подател съм аз- просто ще откаже да приеме.

И друго искам да попитам:
Имам ли право да отида на работа, но да откажа да изпълнявам задълженията си, докато не получа разписано копие от молбата си за напускане?
Имам ли право да вляза в кабинета на шефа си със същото искане- да получа разписано копие от молбата си за напускане и да стоя там , докато не го получа?
whitebarde1
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 10 Ное 2017, 00:25

whitebarde1 написа:Здравейте, благодаря за отговора.
Приятел специалист по личен състав ме посъветва да им изпратя заявлението си за напускане с куриер и обратна разписка.
Как да оформя това писмо, че дори да не бъде прието от работодателя- да бъде валидно за пред съда? Всмис, работдателят, като види че подател съм аз- просто ще откаже да приеме.

И друго искам да попитам:
Имам ли право да отида на работа, но да откажа да изпълнявам задълженията си, докато не получа разписано копие от молбата си за напускане?
Имам ли право да вляза в кабинета на шефа си със същото искане- да получа разписано копие от молбата си за напускане и да стоя там , докато не го получа?

Не мога да ви кажа как да оформите писмото, тъй като аз се това си вадя хляба. Съжалявам.
Само мога да кажа, че с куриер трудно ще докажете отпосле нещо. В подобен случай, ако не го приеме, е по - добре за вас. Но като се върне пратката не трябва да я отваряте, за да може да свърши работа впоследствие било пред съд било другаде.
Аз ако съм работодател, когато видя такова писмо - получавам го! И моят интерес диктува същото да отиде в кошчето! А вие не можете да докажете съдържанието на писмото, независимо от обратна разписка, куриери и тн.
Има си начини за доказване и на съдържанието. По специален начин се изпраща писмото.

2.Нямате право точно на това, което твърдите.
Той не е длъжен да ви подписва нищо, копия на документи и тн. Длъжен е да приеме писмото ви. Ако не го приеме, счита се за връчено. Стига да докажете тези неща, както и съдържанието му, както посочих.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право