начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Съкращение на трудоустроен. Моля за съвет спешно

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Съкращение на трудоустроен. Моля за съвет спешно

Мнениеот negameta » 26 Окт 2016, 19:43

Здравейте! Тормоза от работодателя продължава. 9 месеца след връщането ми от съда ме държа в една стая като ме караше с възлагателни писма да работя единствено противопоказен труд според ЕР на ТЕЛК. Опитваха се всячески да ме излъжат да сгреша в нещо като например казаха, че ме пускат в отпуска но не искаха да ми дадат заповедта да я видя и т.н. Поискали мнение на ТЕЛК да ме уволнят дисциплинарно тъй като съм отказвала да изпълнявам противопоказна дейност, но ТЕЛК не е разрешил. Интересно как Инспекция по труда са дали на работодателя разрешение при условие, че 8 години назад съм работела подходящи дейности. При условие, че във фирмата местата и дейностите които съм изпълнявала са за трудоустроени и вече са заети от новопостъпили без здравословни нужди. В момента водя отново дело за възстановяване, тъй като не смятам, че заслужавам най-тежкото наказание дисциплинарно уволнение за това, че съм с инвалид с увреждане и здравословното ми състояние не позволява да изпълнявам противопоказен труд както е описано и в ЕР на ТЕЛК. Потърсих помощ и от Комисия защита от дискриминация и не мога да повярвам какви страшни неща се случиха там. Разочарована съм от тяхната некоректност и непочтеност. Още по страшно стана като научиха и адвоката чиито услуги ползвах!! :(
negameta
Нов потребител

Предишна

Назад към Трудово право