начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обещетение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обещетение

Мнениеот mili4ko » 29 Апр 2013, 17:45

Здравейте!Може ли някой да ми отговори какво обещетение и за колко време се полага в случай ,когато прекратяваш работа след изтичане на едногодишен договор и лицето има като общ трудов стаж около три години ,ако това е от значение.За този период осигуровките са били върху около 1000 лева.Чувала съм че е по удачно ако след това започнеш работа някъде и те съкратят след седмица ще взимаш по-дълго време и повече обещетение ,има ли нещо такова или нее вярно .Благодаря на всеки нойто се отзове и ми отговори предварително.
mili4ko
Нов потребител

Re: обещетение

Мнениеот doc03 » 29 Апр 2013, 23:59

... баси, миличко, за какво даваха тия 1000 лева ? Чисто любопитство ме мъчи ...
(знам, то си е тяхна робота ... имали - дали)
И ... може ли да повториш пак онова ,след втората запетайка ,че е твърде сложно за мен изречението и нещо не разбрах за дължината и големината на обещетенията ,моля.
(Ако мислиш че се бъзикам нее вярно) Изображение
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот m_angelov » 30 Апр 2013, 08:41

:lol: това беше добро...

Сега по същество... с осигурителен стаж до 3 год. периода на обезщетение е 4 месеца, за осигурителен стаж от 3 до 5 год. периода на обезщетение е 6 месеца.
Размерът се изчислява като средно дневен размер на дохода, в/у който са Ви осигурявали за последните 24 месеца.. като ще получавате 60% от него за период на база годините стаж. Това е в случай, че работодателят Ви ви освободи, съкрати и др. с изключение на дисциплинарно уволнение или напускане по взаимно съгласие. Ако сте в последните два случая периодът на обезщетението Ви ще е 4 месеца, а размерът - минималния около 7/8 лева дневно /на работен ден/. В случаи, че трудовото правоотношение е прекратено по взаимно съгласие за да избегнете минималният размер на обезщетението се прави "упражнението за което сте чувала"

п.с. има и други специфики, но те са свързани с конкретните казуси..
m_angelov
Младши потребител

Мнениеот kulova » 30 Апр 2013, 10:45

mili4ko, сега след предходния коментар обеЗщетението можеш да си го изчислиш и сама :D
kulova
Потребител

Назад към Трудово право