начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Напускам работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускам работа

Мнениеот salvaje » 17 Май 2013, 15:31

Здравейте!Имам следния проблем-подадох молба за напускане с 30дневно предизвестие на 15.04.2013.Работих до 15.05 .На същия ден си дадох трудовата книжка,която между другото никой не ми поиска, а аз се обадих да питам какво е нужно да направя.Както и да е,2 дни подред ходя да си я взема ,но не е попълнена.Също така трябва да ми изплатят отработеното,но като отидох днес при управителя ми каза че не бил приключил с мен и мога да си взема парите другия месец,когато щяла да излезне ведомостта!Намерих друга работа,която не е в София и разчитам на тези пари!Длъжна ли съм да чакам до другия месец и трябва ли да чакам още за трудовата книжка при предположение че днес е 17.05?
salvaje
Нов потребител

Re: Напускам работа

Мнениеот rts » 17 Май 2013, 15:44

Работодателят е длъжен при прекратяване на трудовия ви договор да ви връчи Заповед за прекратяване и незабавно да ви попълни трудовата книжка за стажа Ви във фирмата.
Последната заплата, заедно с полагащите ви се обезщеттения (ако има такива) следва да получите в срока, определен за изплащане на заплати (вероятно до края на следващия месец).
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право