начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дължа ли пари заобучение при съкращение по чл.328 т.3

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължа ли пари заобучение при съкращение по чл.328 т.3

Мнениеот danay7 » 15 Юли 2013, 23:39

Здравейте ,
за пръв път съм във форума и искам да попитам някой компетентен по въпроса ,ако може да ми отговори.Преди месец на 10.06.2013 г. ме уволниха на основание чл. 328,ал.1,т. 3 от КТ (поради намаляване обема на работа).В акта за прекратяване на трудовото правоотношение е записано, че ще ми изплатят обезщетение по чл.220 (за неспазен срок на предизвестие) и чл.224(за неизползван отпуск). Изпълнителният Директор обаче е казал на счетоводителката , че ще ми удържат пари от обезщетението по чл. 224 ,които да покрият разходите за обучение което са ми направили в началото на годината(в друга организация). Въпросът ми е законно ли е това при положение, че обучението не е било по мое желание и не съм подписвал никакъв договор за това?
Междувременно аз започнах работа на 1.07.2013г. в друга фирма с по-ниска заплата,трябва ли да ми изплати обезщетение и по чл. 222 за периода в който съм бил без работа?
Благодаря предварително!
danay7
Нов потребител

Назад към Трудово право