Здравейте,
назначена съм с договор, според който работата се извършва на сумирано работно време с нормална продължителност от 8 часа. Често обаче графикът се прави така, че се налага да работя от понеделник до неделя включително. Въпросът ми е, тези два дни и натрупаните допълнителни часове трябва ли да ми се заплащат и кога?
Благодаря Ви много.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
сумирано работно време
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: сумирано работно време
Без оглед нормата на закона при сумирано изчисляване на работното време (каквото има по кол-центрове и др.) най-често се прави така - часовете, които имате да изработвате за седмицата и тези над тях през седмицата Ви се заплащат колкото Ви е ставката на час, тези над планираните ви за седмицата, които сте изработили в събота се изчисляват така че всеки час да е равен на час и половина. В неделя .. не съм сигурен, но май беше същото. Реално ако работите 8 ч. в събота ви се изплащат 12 ч. (при условие че сте работили по 8 часа от понеделник до петък) когато получавате заплата. Ако получавате фиш е лесно да сметнете колко изработени часа са ви начислили и така ще си дадете отговор. Имам познати заети в този отрасъл и мисля, че това е принципът. Но след малко предполагам, ще Ви посочат и точната норма в КТ която да отговори на въпроса ви.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Re: сумирано работно време
Благодаря, но във фиша ми не пише нищо за допълнителните часове. Просто пише колко е възнаграждението и до там.
- drill
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|