Здравейте,
във фирмата, в която работя до преди седмица и половина трудовият ми договор беше със срок на изпитване от 6 месеца, уговорен в полза на работодателя. Въпростине 6 месеца изтекоха в началото на Септември 2013 од. и ме извикаха да ми кажат, че ме повишават (нова длъжност, нова заплата и т.н.). Към основния ми трудов договор ми пуснаха допълнително споразумение, което обаче е с нови 6 месеца на изпитване. Въпросът ми е - трябва ли да бъде споразумението отново със срок на изпитване или не? Веднъж изтекли по основния трудов договор при същия работодател не е ли някакво нарушение?!
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок на изпитване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срок на изпитване
Зависи какво точно е повишението - само заплатата ви ли повишават или се променя длъжността? Ако е второто - имат право.
Аз лично бих имала съмнения, когато става въпрос за повишаване (с промяна на длъжността) точно след изтичане на изпитателния срок. Някои работодатели действат точно така, когато си търсят основание безпроблемно да уволнят някого.
Редактирам се, Вие сте написал, че става въпрос за нова длъжност. Абсолютно законно е.
Аз лично бих имала съмнения, когато става въпрос за повишаване (с промяна на длъжността) точно след изтичане на изпитателния срок. Някои работодатели действат точно така, когато си търсят основание безпроблемно да уволнят някого.
Редактирам се, Вие сте написал, че става въпрос за нова длъжност. Абсолютно законно е.
- devva
- Потребител
Re: Срок на изпитване
Здравейте,
благодаря за отговора. По повод на съмнението Ви - аз също се съмнявах в това, но и като си говорихме с повечето колеги, които са започнали по същото време като мен се оказа, че всички са преназначени с допълнителни споразумения на нови длъжности отново със срок на изпитване от 6 месеца. Не знам каква е идеята. Предполагам, че ще трябва да почакам и ще разбера...
благодаря за отговора. По повод на съмнението Ви - аз също се съмнявах в това, но и като си говорихме с повечето колеги, които са започнали по същото време като мен се оказа, че всички са преназначени с допълнителни споразумения на нови длъжности отново със срок на изпитване от 6 месеца. Не знам каква е идеята. Предполагам, че ще трябва да почакам и ще разбера...
- nikolaymk
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|