Здравейте,
Бих искала да попитам, дължи ли ми работодателя възнаграждение, когато работя в събота и неделя. Назначена съм на договор със сумирано изчисляване на работното време при нормална продължителност на работния ден от 8 часа.
Благодаря Ви предварително за коментарите и отговорите.
Поздрави!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СУМИРАНО РАБОТНО ВРЕМЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: СУМИРАНО РАБОТНО ВРЕМЕ
Когато работодателят е въвел сумирано изчисляване на работното време, възнаграждение за извънреден труд се дължи само ако работите повече от нормата дни за месеца. Например през месец март има 20 работни дни, ако ряботите 20 работни дни без значение дали са събота или неделя, работодателят НЕ дължи възнаграждение за извънреден труд. Ако обаче сте работили 25 дни например за тези 5 дни трябва да ви се плати веднъж цял надник и втори път още 50% надбавка за положение извънреден труд.
- sechka
- Младши потребител
Само да добавя към обяснението на колегата, има значение и какъв е периода на отчитане при сумарно отчитане на работното време. Максималният период е 6 месеца и в края на периода може да бъде начислен извънредния труд, а не всеки месец поотделно.
- iliana88
- Младши потребител
Здравейте! Трябва да изготвя график на рецепционисти в хотел..., за да не се натрупват часове над допустимите за месеца, може ли хората да работят освен по 12-часови смени, да има дни, в които са на работа по график за 4 часа или за 8 часа и така в края на месеца сумарно времето, през което са работили да се равнява на броя работни часове за месеца?
Предварително благодаря за отговорите?
Предварително благодаря за отговорите?
- desex
- Нов потребител
Здравейте,
Това, което искате да направите не е невъзможно, но трябва да бъдат съобразени и много други неща, например Правилника за вътрешния трудов ред, работата на другите служители и др. Ако искате да ми предоставите повече информация, ще се опитам да Ви помогна. Можете да ми пишете на мейл: iliana_tcvetkova@ mail.bg
Това, което искате да направите не е невъзможно, но трябва да бъдат съобразени и много други неща, например Правилника за вътрешния трудов ред, работата на другите служители и др. Ако искате да ми предоставите повече информация, ще се опитам да Ви помогна. Можете да ми пишете на мейл: iliana_tcvetkova@ mail.bg
- iliana88
- Младши потребител
Извинете ме, ако нещо не съм разбрала, но длъжен ли е работодателя и под каква форма да ми представи въпросния график, защото в институцията където работя постоянно се правят някакви размествания, и графика е седмица за седмица. Т.е. утре, в петък ще ми кажат какъв е графика за другата седмица. Допустимо ли е това? А въпросния график за идната седмица е на лист хартия и няма нито подписи нито печати?
- drill
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|