начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Граждански договори

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански договори

Мнениеот nikolay_popov » 22 Ное 2014, 14:15

Добър ден!
Извинявам се предварително, ако правя нещо, извън обичаите на този форум, но горещо се нуждая от помощ по един казус!!! Благодаря предварително за вниманието и помощта на отзовалите се!!!
Желая да разбера кои са нормативните актове (закони, наредби и прочие), регулиращи какво може и неможе да се работи с граждански договор. Тъй като съм завършил икономически техникум знам, че ГД е за моментна, свободна работа, без работно време и работно място. НО ми трябва закон/наредба чл. и ал. която/които регулират това.

Личният проблем- аз съм кондуктор. Работя по граждански договор, въпреки че работата ми е ежедневна, достигаща до 16 часа на ден (по собствено желание). При всички положения е ясно, че въпросният граждански договор е прикрит трудов. Има график на работа (наряд), работно място- линия и автобус, час на явяване и разписание...
Благодаря предварително!!!
nikolay_popov
Нов потребител

Re: Граждански договори

Мнениеот xaoc1973 » 23 Ное 2014, 19:45

Приятелю, ВЕДНАГА отиваш в Инспекцията по труда и те ще обявят този граждански договор за постоянен трудов.
Разбира се, ако всичко, което пишеш, е истина.
А положеният през последните три години наднормен труд (над 8 часа дневно) ще ти се заплати като извънреден, ако си хванеш добър адвокат.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот nikolay_popov » 03 Дек 2014, 12:16

Благодаря! А дали ще помогне за дружество, общинско, където това е практика от зората на демокрацията (повече от 20 години)? Да допълня ли жабата, като я разпратя и по медии?
nikolay_popov
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 04 Дек 2014, 23:38

nikolay_popov написа:Желая да разбера кои са нормативните актове (закони, наредби и прочие), регулиращи какво може и неможе да се работи с граждански договор. Тъй като съм завършил икономически техникум знам, че ГД е за моментна, свободна работа, без работно време и работно място. НО ми трябва закон/наредба чл. и ал. която/които регулират това.

Конкретно на този въпрос - закона е ЗЗД ( закон за задълженията и договорите ) - http://lex.bg/laws/ldoc/2121934337
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikolay_popov » 05 Фев 2015, 17:08

А може ли някой, да ме насочи, коя част от ЗЗД конфликтира в случая? Коя регулира, че дейността ми е за ТД.
nikolay_popov
Нов потребител

Мнениеот nikolay_popov » 05 Фев 2015, 17:41

Извинявам се за втория, пореден пост. Прилагам договорът който съм сключил аз:
Изображение Изображение Изображение Изображение
nikolay_popov
Нов потребител

Назад към Трудово право