начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплащане на 31-ви декември и 2-ри януари

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплащане на 31-ви декември и 2-ри януари

Мнениеот traloha » 08 Дек 2014, 23:34

Здравейте,

Интересува ме как законодателно е регламентирано полагащото се трудово възн. за 31.12.2014 и 02.01.2015г.
По принцип работя от понеделник до петък, 8-часов работен ден, но ще трябва да работя и на горепосочените дати. От колеги дочух, че за тези дни нямало да ни се заплаща по-високо възнаграждение, защото сме щели да бъдем компенсирани с това, че нямало да работим в съботите, които са отредени за отработване на тези два почивни дни. Един приятел (който работи в друга фирма) също ще работи през тези 2 почивни дни и ще почива в отредените за отработване съботи (т.е. графикът му е точно като моя), но каза, че ще им се заплаща повече на 31.12. и 02.01.
Някой може ли да каже дали ми се полага по-високо заплащане през тези 2 почивни дни? Наистина ли е възможно работодателят просто да ме компенсира с двете работни съботи, без да заплаща по-високо възнаграждение?
traloha
Нов потребител

Назад към Трудово право