начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

работно време

Мнениеот allia » 17 Дек 2014, 12:23

Здравейте! Майка ми е назначена на 8 часов работен ден като сладкар с код 51202002 по НКПД. Работата е на смени - два дена работи и два почива. Реално обаче я карат да работи между 15 и 18 часа, което и оставя по около 6 часа почивка между смените. До колкото съм запозната минималната почивка между работни смени по закон е 12 часа. На лице са и множество други нарушения, но конкретно по този въпрос ме интересува има ли основание и по какъв начин може да си търси правата?
allia
Нов потребител

Re: работно време

Мнениеот dani_ivanova » 18 Фев 2015, 14:07

Имате право да си търсите правата, като се консултирате с адвокат.
Налице са нарушения в трудовата дейност.
dani_ivanova
Нов потребител

Назад към Трудово право