начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Ликвидация фирма .. Бременност

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ликвидация фирма .. Бременност

Мнениеот activex » 23 Дек 2014, 16:30

Здравейте отново, имам следния казус който за мен лично е доста объркващ с скромните ми познания, а може би съм и малко паникьосан.Съпругата ми ми сподели преди 10 дни, че чакаме отроче.. тук нещата са доста сериозни защото имаме 2 лоши спомена, отиде на консултация казаха и че трябва да влезе в болница.. от там и казаха, че няма смисъл и трябва да си седи в къщи и да не ходи на работа. До тук добре, уведомихме работодателите по телефона .. получихме разбиране от тях и трябваше да предадем болничния днес.. но днес ни казаха от клиниката, че имали проблем със системата и болничния бил пуснат с дата 16/12 "БИЛ ЗАВЕДЕН" при което пак до фирмата да им съобщим, че няма болничен и ще го представим идния понеделник. От тук вече започва и казуса.. от там ни връчват предизвестие с дата 1/12 с предлога, че от 1/1/2015 фирмата няма да съществува и всички отиват на борсата. Ако приемем, че всичко е чиста монета и фирмата е пред фалит.. можем ли нещо да направим? Нещото което и предлагат от фирмата е да бъде прехвърлена в др. фирма документално където фективно да се води на работа и да си плаща здравните осигуровки на някаква база .. а др. щяло да бъде поето от държавата. Моля за съвет, как да процедираме занапред?
activex
Нов потребител

Назад към Трудово право