Привет,
пиша във връзка с един малко особен казус. Става дума за това,че в момента работя при работодател,който ме обучава в чужбина. Командирован съм за тренинг,като за това сключихме и договор,че ако напусна дължа на работодателя обезщетение. В договора пише,че дължа 2000 евро обезщетение в случай,че напусна до една година след,като приключи обучението,което се случва месец март 2015 г. В договора също така има и клауза,която казва,че работодателя е длъжен да подсигури на служителя минимум по 6 часа на ден обучение с тренер. Проблемът е в това,че когато дойдох тук на тренинг в чужбина тренерът,който трябва да ме обучава напусна на втория ден и няма кой да ме обучава. Измина доста време и се страхувам,че няма да има как да науча материала,понеже работодателят не е подсигурил заместник на тренера. В тази връзка в момента си губя времето. Наистина много ми е приятно да съм на тренинг в чужбина,но когато той е неефективен мисля,че трябва да потърся друга алтернатива,защото така или иначе в дългосрочен план нямайки обучение ще бъда освободен,защото няма да мога да изпълнявам своите фукнции.
Внимателно обмислих ситуацията и взех решение да си търся друга работа и да не чакам да ми се случи най-лошото да остана без работа. В тази връзка,ако намеря друга по договора ще дължа обезщетение,но също така по договора работодателя не си е спазил условието да ми подсигури тренинг.
Въпросът ми е. Могат ли да ме съдят за обезщетението,което упоменах по-горе? Ако напусна дължа ли обезщетението от 2000 евро на работодателя? Все пак те не са си спазили условията по договора. Предпоставка ли е това да ми изискват обезщетение, ако напусна преди минаването на 1 година?
Освен това ни обидиха целия екип на национална основа казвайки ни,че българите сме били миришели. Това е невероятна обида. Това съответно ще има ли някаква роля при едно евентуално дело заведено от тяхна страна към мен заради това обезщетение,което биха предявили,като иск?
Благодаря за отговора.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обезщетение при напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|