- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ранно пенсиониране на учител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Ранно пенсиониране на учител
Здравейте. Възможно ли е учител, който е пенсиониран по реда на § 5, ал. 1 от ПЗР на КСО, да продължи да работи и да упражнява дейността си, въпреки че ще получава пенсия? Т.е първо се пенсионира, започва да взима пенсия и след това продължава да работи, получавайки и заплата?
- novell_hp
- Младши потребител
Re: Ранно пенсиониране на учител
Можете да останете на работното си място и да получавате едновременно пенсия и заплата/от 2г 150х.учители се възползват от това/...Проверете колко РЗ може да получите при пенсиониране...Имаше предложение за 10/беше 6/,но не съм сигурна,че в този случай ще ги получите...Отг.като колега,но не съм специалист...
И аз имам подобен въпрос:Може ли да се закупи за недостигащ стаж за ранно пенсиониране като у-л,следването по педагогика?
И втори:Работата в чужбина като учител,в момента на пенсионирането-признава ли се като спазване на условието-да се работи в момента като учител?
И аз имам подобен въпрос:Може ли да се закупи за недостигащ стаж за ранно пенсиониране като у-л,следването по педагогика?
И втори:Работата в чужбина като учител,в момента на пенсионирането-признава ли се като спазване на условието-да се работи в момента като учител?
- naematelka
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|