- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
забрана за извършване на кнкурентна дейност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
забрана за извършване на кнкурентна дейност
Има ли право работодател да включи клауза в договор ( в конкретния случай - граждански), че служителя не може да извършва конкурентна дейност и да работи в конкурентна фирма за определен срок след прекратяване на договора? Може ли и да се иска и неустойка за неизпълнение? Проверявах в интернет - намерих информация, че не може така, но понеже го има в договора ми стана чудно защо.
- therest
- Нов потребител
Re: забрана за извършване на кнкурентна дейност
То за постоянен договор такава клауза е невалидна, какво остава за граждански...
Питайте го тоя работодател какво ще ядете в тоя определен срок след приключването на договора? Щото вие само това можете да правите примерно. Ако е навит да ви плаща заплата за тоя срок - няма проблем. Ма без пари не става.
Питайте го тоя работодател какво ще ядете в тоя определен срок след приключването на договора? Щото вие само това можете да правите примерно. Ако е навит да ви плаща заплата за тоя срок - няма проблем. Ма без пари не става.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
therest написа:но понеже го има в договора ми стана чудно защо.
Защото договорите се пишат, или по-точно копи-пействат от хора, дето не влагат и половин сива клетка в тази дейност
Dip trip, flip fantasia
- octavia
- Младши потребител
TheOldMan написа:То за постоянен договор такава клауза е невалидна, какво остава за граждански...
Е къде точно пише ясно и категорично, че клаузата е невалидна? Защо я има все пак? После нали ще кажат - подписала си се , значи е било доброволно?
TheOldMan написа:Питайте го тоя работодател какво ще ядете в тоя определен срок след приключването на договора? Щото вие само това можете да правите примерно.
Ами ако ми кажат ''Не ни интересува.'' какво правим?
TheOldMan написа: Ако е навит да ви плаща заплата за тоя срок - няма проблем. Ма без пари не става.
Ами няма клауза такава в договора. Има аз да плащам неустойка в случай, че не спазя договореното. Тя законна ли е?
- therest
- Нов потребител
Никой ли не знае?
- therest
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|