начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРУДОВ ДОГОВОР БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРУДОВ ДОГОВОР БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ

Мнениеот margarita111 » 28 Сеп 2015, 12:06

Здравейте! Работя, като преподавател във ВУЗ. Бих желала да се прехвърля на работа в друг ВУЗ, отново на длъжност преподавател след успешно издържан конкурс. Въпросите ми към Вас са следните:
1. Възможно ли да е да не подавам 30 дневно предизвестие към стария си работодател, а само да депозирам молба за напускане въз основа на чл.327, ал.1, т.4 от КТ, точно 7 дни преди датата на новия ми трудов договор?

2.Съществува ли за мен опасност от дисциплинарно или друго наказание, тъй като нямам информация за трудовите правоотношения, уредени от колективния трудов договор на ВУЗ-а в който работя понастоящем.

3. Тъй като напускането ще бъде по време на учебната година (след като са взети всички часове за първи семестър, т.е. няма да изпълня учебния план само за втори семестър) и ще съществува времеви срок от 3 календарни месеца до занятията през 2 семестър, ще възникнат ли проблеми във връзка с това?
Благодаря Ви предварително!
margarita111
Нов потребител

Назад към Трудово право