начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как да получа обезщетение от работодателя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да получа обезщетение от работодателя

Мнениеот star2358 » 08 Окт 2017, 22:45

Здравейте. Полага ми се обезщетение по чл .222 ал.2 , но на работодателя не му се дава. Какво мога да направя. Единствено се сещам да внеса молба в счетоводството / с входящ №/ и да искам обезщетението да ми бъде изплатено в предвиденият срок от закона - 1 месец от прекратяването на ТПО. Някакви съвети, ако въпреки това отказва???
star2358
Младши потребител

Re: Как да получа обезщетение от работодателя

Мнениеот bliznaci1986 » 09 Окт 2017, 12:47

Сещам се вариант, в който да подадете иск в съда.
bliznaci1986
Младши потребител

Re: Как да получа обезщетение от работодателя

Мнениеот star2358 » 09 Окт 2017, 14:06

Благодаря, за този начин и аз се сещам...Но за сега го оставям за накрая. Други идеи преди да се стигне до съд. Заявление, че си търся обезщетението, покана до работодателя да ми бъде изплатено??? Срокове, в които да претендирам да ми се изплати обезщетението. Някой знае ли за всеки месец по отделно ли се дават обезщетенията или се дават наведнъж???
star2358
Младши потребител

Назад към Трудово право