начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Задължения на друга длъжност извън Чл. 120.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задължения на друга длъжност извън Чл. 120.

Мнениеот bdz43r » 02 Яну 2018, 00:15

Здравейте и Честита Нова година.
Мисля, че съм прав в разсъжденията си, но ми се иска да чуя и второ мнение.
Изпаднал съм в следната ситуация:

В моята длъжностна характеристика никъде не е посочено изрично, че трябва да давам отделни дежурства на друга длъжност при нужда, въпреки че има такава практика в предприятието. Най-отдолу обаче пише "Изпълнява и други законосъобразни разпореждания на Работодателя във връзка с дейността, възложени му от Ръководството".
Въпросът ми е, може ли работодателя, на база този текст да изисква от мен инцидентно (от днес за утре или с поименен график за някакъв период, както се и случи при мен) и извън случая на Чл. 120 от КТ да изпълнявам задължения, присъщи на друга длъжност, която не заемам и относими ли са изискванията за тази длъжност в съответната типова длъжностна характеристика и други вътрешни правила към мен, въпреки че не я заемам? Аз не отговарям на някои от тези изисквания и възнамерявам да ползвам това като аргумент. Не на последно място, давайки отделни дежурства на другата длъжност губя част от начисленията от основната си работа, без да ползвам по-високата основна заплата, която получават титулярите.
bdz43r
Нов потребител

Назад към Трудово право