начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

еднодневни командировки

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

еднодневни командировки

Мнениеот meg-z » 12 Дек 2018, 00:01

Здравейте. Започнах в една компания, като работата ми е свързана с доста пътуване - без преспиване, с обществен транспорт. Наскоро ми заявиха, че като се връщам в града преди края на работното време (да речем остават 2-3 часа), трябва да се връщам на работа да си го доизкарам.
Как ви се вижда това от правна гледна точка, на мен ми изглежда абсурдно - командировката е за целия ден, не почасово?
meg-z
Нов потребител

Re: еднодневни командировки

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Дек 2018, 12:27

Не Ви разбирам всъщност.

Вие се водите на работа в една фирма, но всъщност ходите на командировка, за която Ви заплащат.

Имайте предвид, че трябва да Ви плащат, независимо от случая, тоест 8 работни часа задължително.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: еднодневни командировки

Мнениеот meg-z » 12 Дек 2018, 20:24

Не става въпрос за пари а за следното: хванала съм автобус (за друго населено място) в 7:30 и се връщам в града да речем в 15:30. Работното време е от 9 до 18 и ми заявяват че трябва да се върна на работа да си доизкарам останалите два часа защото "работното време било до 6". Изглежда ми нелепо..?
meg-z
Нов потребител

Назад към Трудово право