начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

КОГА СЕ НАЗНАЧАВА ПРОКУРИСТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОГА СЕ НАЗНАЧАВА ПРОКУРИСТ

Мнениеот arnaudova81 » 21 Окт 2011, 14:53

Моля ,някой да ми помогне или да ме посъветва към кого трябва да се обърна.Аз съм едноличен търговец и преди 3 години родих и съответно излязох в майчинство.След изтичането на първата година трябваше да се върна на работа и да прехвърля майчинството ,за да избегна назначаването на прокурист.Според моята счетоводителка и според още няколко други, прокурист ми трябва след свършването на болничен по бременност и раждане т.е.315 дни за 2008 г.До тук всичко добре,а сега НАП ми искат договор с прокурист след изтичането на 135 дни от болничния. Допитвам се до счетоводители отново и те ми казват ,че срока е 315 дни,за които държавата не ми търси прокурист.Никой не знае как да ми помогне ,а НАП искат да си платя осигуровките,а след това съответно да връщам и майчинството.Как да разбера в крайна сметка кой е прав???
Защо ,живеем в такава държава,защо като съм ЕТ нямам право да ползувам болничните като всички останали и ,защо трябва да си давам майчинството за осигуровки на прокурист като говорим за 10 кв магазин с един работник.Моля ви ако имате някакво мнение или съвет да ми го дадете!БЛАГОДАРЯ!!!
arnaudova81
Нов потребител

Re: КОГА СЕ НАЗНАЧАВА ПРОКУРИСТ

Мнениеот arnaudova81 » 25 Окт 2011, 17:50

Хайде няма ли някой,да каже нещо по въпроса
arnaudova81
Нов потребител

Мнениеот pavlina16 » 25 Окт 2011, 18:35

Прокуристът ще е необходим от момента на излизане в отпуск за гледане на дете до 2 год. (след свършване на отпуска за бременност и раждане). От този момент насетне от НАП ще изискват да има назначен и вписан прокурист. В противен случай няма да изплащат обезщетението за отглеждане на дете.
pavlina16
Нов потребител

Мнениеот arnaudova81 » 25 Окт 2011, 22:06

И аз така знам и така сме направили,но защо НАП ми иска прокурист след 135 дни.Къде мога да прочета закона или наредбата за назначаването на прокурист, прерових всичко и не откривам.
arnaudova81
Нов потребител

Мнениеот arnaudova81 » 31 Окт 2011, 14:58

Днес бях в НАП Смолян.Те си държат на 135 дни след раждане в ,които не търсят прокурист.Тъй като аз не съм съгласна с тяхното решение да ми търсят осигуровките по време на майчинство,ще ми съставят акт за не плащане на задължения.След което аз ще трябва да обжалвам и вече не знам какво ще става.

Защо всички счетоводители практикуват така ,както съм постъпила и аз,като НАП твърди ,че е неправилно.Защо в интернет навсякъде пише ,че прокурист се назначава след 410 дни ,а на мен ми търсят след 135 дни?????
arnaudova81
Нов потребител

Назад към Търговско право