начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

отказ от права по пълномощно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от права по пълномощно

Мнениеот georgi_ivanov » 20 Сеп 2013, 19:53

Привет, имам следното питане:

в момента работя в счетоводна фирма, която регистрира фирми на чуждестранни собственици. Действам с пълномощни издадени ми от съответните лица управители на фирмата, като с тези пълномощни представлявам фирмата пред НАП, Банкови институции и други държавни институции.
Броят на фирмите е много голям над 60 и искам да попитам как мога с максимално малко документи, без да е необходимо всеки един от управителите, който ми е делегирал съответните права да оттегля тези, които преди това ми е делегирал с пълномощни да бъдат оттеглени от мен лично?

Мога ли с декларация за отказ от права и да направя пълен опис на съответните фирми? Да я заверя нотариално и да я пратя с писмо с обратна разписка до НАП, банките и другите институции, където са внесени пълномощни?

Как се процедира? Благодаря предварително.
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: отказ от права по пълномощно

Мнениеот nikolov__ » 20 Сеп 2013, 20:37

Защо? :roll:
Пълномощното е едностранен акт.
С него упълномощеното лице не е задължено
да извършва правата, с които е упълномощено.
errare humanum est
Аватар
nikolov__
Младши потребител

Назад към Търговско право