начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Мнениеот alextrifonov » 16 Апр 2014, 21:44

Здравейте,
Имам следния въпрос: ако аз, чрез моята фирма, съм посредник между инвеститор и собственик на бизнес, т.е. установявам контакт между двамата, запознавам ги и помагам за улесняване на процеса на инвестиране, и за услугите си искам да получа процент от сумата на въпросната инвестиция, как мога максимално да намаля риска от това те да ме заобиколят и да не ми платят? Мога ли още в самото начало, преди да се осъществи контактът между двамата, да им предложа да подпишат договор, с който се съгласяват да ми платят процент, и по какъв начин най-добре да се подсигуря, че този договор ще бъде спазен?
alextrifonov
Нов потребител

Re: Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Мнениеот neutralen » 16 Апр 2014, 22:12

Според мен това няма как да стане чрез фирмата ви. Посредник трябва да бъдете вие като физ.лице. Какъв да бъде договора се преценява с оглед конкретиката по казуса/случая - така хипотетично не може да се даде отговор.
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право