начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Каква фирма да избера при тази дейност:

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Каква фирма да избера при тази дейност:

Мнениеот marto01 » 30 Яну 2014, 23:22

здравейте!

бих желал да получа кратък съвет относно следното - предстои през няколко месеца да водя курс с кратка продължителност - 2-3 седмици, но за целта ми е нужен някакъв търговски статут - какво бихте препоръчали? ЕТ не искам поред причини. мислех за ЕООД, но там ме притеснява ежемесечното осигуряване (макар, че имам друга постоянна работа и се осигурявам, разбрах, че и тук ще трябват осигуровки въпреки това), както и плащанията за счетоводство - подобни разходи обзсмислят всичко, защото биха били колкото стойността на курса. имам и приятели с фирми - възможно ли е да се 'присъединя' към тях временно по някакъв начин.
и друго - ако имам еоод и през месец му спирам дейността за месец-два - възможно ли е? и накрая на годината предполагам пак ще има годишно счетоводно приключване, което ще струва едни пари?

благодаря предварително!
marto01
Нов потребител

Re: Каква фирма да избера при тази дейност:

Мнениеот ch3oh » 31 Яну 2014, 12:00

Не смятате ли, че е безкрайно неуместно да искате безплатни консултации за дейности, от които смятате да извличате печалба?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Яну 2014, 12:29

Е, днес по изключение ще наруша мълчанието, което си самоналожих от октомври насам, защото се разсмях.
Добри човече, по-просто е да помолите приятелите Ви да Ви платят счетоводството, нежели чрез своите "фирми" (ЕТ? ООД? мейби СД?) да го плащат така и така :D Защото, нали, за тях също има някакви разходи и данъци, ако Ви "присъединят" и не е ясно поне засега колко ще бъдат те...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот iliana88 » 31 Яну 2014, 14:29

В ЗЗД има възможност за сключването на т.нар. граждански договор. Когато изнасяте лекции, то сключвате такъв договор с възложителя и възложителят заплаща за извършената услуга на физическото лице, т.е. Вие. Ако ситуацията е точно както я описвате, то това е най-разумното решение.
Разкриването на фирма може да има смисъл, когато имате друга крайна цел.
iliana88
Младши потребител

Мнениеот garnet2k » 14 Апр 2014, 13:14

ch3oh написа:Не смятате ли, че е безкрайно неуместно да искате безплатни консултации за дейности, от които смятате да извличате печалба?

Това е форум - що да е неуместно. Като не искаш да даваш безплатно консултации, що просто не си мълчиш?
garnet2k
Младши потребител

Назад към Търговско право