начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Продажба на ЕООД и непарична вноска!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на ЕООД и непарична вноска!

Мнениеот ah148814881488 » 10 Фев 2014, 12:59

Здравейте и предварително благодаря!Имам следния казус:
1.ЕООД иска да продаде дружествените си дялове и смени собствеността си.
2.Капитала на ЕООД-то е Х лева, които се формират от не парична вноска, вземания по договор за заем от компанията майка и договори за заместване на дълг срещу част от капитала в ЕООД-то.
Въпроса ми е:
Има ли нещо специфично при подаването на А4 и преминава ли не паричната вноска в капитала на ЕООД-то при новия собственик, ако ме разбрахте.Предварително БЛАГОДАРЯ!
ah148814881488
Нов потребител

Re: Продажба на ЕООД и непарична вноска!

Мнениеот efr_dimitrov » 25 Фев 2015, 17:44

Здравейте! Имах същия казус и аз. От адвокатката си знам ,че преминава капитала от стария на новия собственик и че няма някаква философия в подаването на заявление А4 . Надявам се да бях полезен, но това бях запомнил.
А и между другото ако имаш някакви затруднения , мога да ти оставя координати на адвокатката си за повече информация. Аз останах много доволен от нея, лоялна, коректна и сравнително бързо ми подготви документи за регистрация. Адвокат Юлия Данова- 0895645940
efr_dimitrov
Нов потребител

Назад към Търговско право