- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на ползване на собственик
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Право на ползване на собственик
Аз, единственият собственик, учредявам право на ползване на имот на баща ми. Баща ми може ли да ми пречи да ползвам имота при положение, че оставам собственик?
- ivanivanov23
- Младши потребител
Re: Право на ползване на собственик
От само себе си се разбира, че ако учредите право на ползване върху целия имот, вече не може да ползвате имота без съгласие на ползвателя.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: Право на ползване на собственик
ivanivanov23 написа:Аз, единственият собственик, учредявам право на ползване на имот на баща ми. Баща ми може ли да ми пречи да ползвам имота при положение, че оставам собственик?
Дължите пояснение във връзка с употребения израз "учредявам":
1. Имате намерение да учредите? - в хипотеза на изключителен собственик на този имот.
2. Или ВЕЧЕ сте УЧРЕДИЛ в изискуемата форма на нот. акт това ВЕЩНО ПРАВО в полза на баща ви?
Едва след уточнението може да ви бъде даден отговор.
-
Melly - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|