начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Pravo na zapazena 4ast ot imot

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Pravo na zapazena 4ast ot imot

Мнениеот L.Kostova » 18 Фев 2002, 17:03

На брат ми родителите ми ,му дариха през 1974 год./приживе/ 1/2 от имот , а на мен зажещаха другата половина.Аз открих завещанието през 1996 г.,/след смърта им/,издадох си нат.акт и плащам данък на моя дял.Има ли право брат ми на запазена част, от завещаният ми имот.
L.Kostova

RE: Pravo na zapazena 4ast ot imot

Мнениеот Galin » 18 Фев 2002, 17:17

не, със сигурност!Запазената част по принцип за Вашия случай е 1/3, но т.к. на него са му дарили повече от тази 1/3,то неговите права се изчерпват.
Galin

Мнениеот ххх » 18 Фев 2002, 23:47

А Вие задавали ли сте си въпроса дали имате право на запазена част от дарения на брат ви имот???
ххх

Мнениеот радо » 19 Фев 2002, 10:25

Колегите са напълно прави.Брат ви не може да ви отнеме имота,освен ако не атакува завещанието.
радо

Назад към Съсобственост и делба