начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Система Единство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Система Единство

Мнениеот snaprp » 12 Май 2019, 21:55

Здравейте,
Имам следният казус, живея в чужбина и ми беше необходимо да използвам консулски услуги за да заверя документ, който по-късно да бъде изпратен до България за да послужи пред банка. Когато документът пристигна в България и в съответната банка, бе направена проверка в системата "Единство", се оказа, че документът не съществува в нея. Въпросът ми е: Задължена ли е консулската служба да въведе документите, които заверява, в системата "Единство" и ако да, по кой закон и член са задължени? Предстои ми изпращането на подобни документи, отново бидейки заверени от същия консул, правно мога ли да изисквам документите да бъдат вписани в система "Единство" ?

Благодаря за съдействието.
snaprp
Нов потребител

Re: Система Единство

Мнениеот vili_spasova » 13 Май 2019, 10:58

snaprp написа:Здравейте,
Имам следният казус, живея в чужбина и ми беше необходимо да използвам консулски услуги за да заверя документ, който по-късно да бъде изпратен до България за да послужи пред банка. Когато документът пристигна в България и в съответната банка, бе направена проверка в системата "Единство", се оказа, че документът не съществува в нея. Въпросът ми е: Задължена ли е консулската служба да въведе документите, които заверява, в системата "Единство" и ако да, по кой закон и член са задължени? Предстои ми изпращането на подобни документи, отново бидейки заверени от същия консул, правно мога ли да изисквам документите да бъдат вписани в система "Единство" ?

Здравейте. По спомени отпреди 1-2 години последно беше даден достъп на Кметовете до този модул. С НАРЕДБА № 32 ОТ 29 ЯНУАРИ 1997 Г. ЗА СЛУЖЕБНИТЕ АРХИВИ НА НОТАРИУСИТЕ И НОТАРИАЛНИТЕ КАНТОРИ са уредени правилата и начините на предоставяне на достъп до тази система, можете да погледнете за какво става въпрос:
https://www.lex.bg/laws/ldoc/-550233600
или просто звъннете един телефон и попитайте в Нотариалната камара:
ул. Опълченска № 46-48, вход А, етаж 6
Телефонен номер:
(359 2) 9809932, (359 2) 9867735
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Re: Система Единство

Мнениеот snaprp » 14 Май 2019, 03:25

Благодаря за съвета!
snaprp