Здравейте, моля за съвет, какво да направя във връзка с по-долу описаната ситуация.
Изминаха 3 години от експертното решение на ТЕЛК за баща ми, в края на Февруари 2012 то изтича.
Преди няколко дни получихме нов формуляр от ТЕЛК с изследванията, който трябва да му се направят за явяването пред ТЕЛК за втори път.
Когато отидох при личния ми лекар и представих пред нея формуляра от ТЕЛК, на който е написано какви изследвания трябва да му се направят.
Тя отказа да му издаде направления за прегледи и изследвания, свързани с подготовка за ТЕЛК за втори път.
Твърдеше че прегледите за явяването на ТЕЛК, за втори път се плащат от пациента, и не може да ми даде направление.
Започна да се оправдава че едва Февруари 2012 са подписали договора с …. май здравната каса(точното име на организацията не си го спомням), не знаела все още какви направления можела да дава и тн.......
В краткост ми каза, че баща ми с 170лв пенсия трябва да си плати прегледите при специалист, за да се подготви за ТЕЛК.
Сред прегледите има и “К.Т. на глава” (Компютърна томография на глава), след справка с Google установих че само това изследване ще ни струва най-малко 160лв.
Реших да пиша тук, за да ми дадете съвет какво да правя .
Интересувам се:
1.1.Вярно ли е твърдението на личния ми лекар, че прегледите за явяването на ТЕЛК, за втори път се плащат от пациента.
1.2.Ако твърдението и е не е истина, посъветвайте ме какво да направя за да си реша проблема.
Осъзнавам че форума е за хора работещи в сферата на правото, но моля ви постарайте се отговорът ви да е на разбираем език, като за хора, които не са завършили право .
Благодаря предварително на всеки дал съвет какво да направя.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ на GP да издаде направление за изследвания за ТЕЛК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ на JP да издаде направление за изследвания за ТЕЛК
Този въпрос с направленията наистина си е много важен и нерешим. Защото от Здравната каса отпускат определен брой за даден период и повече и да искат хората няма. Що за чудо е това въвеждане на лимити, никой не може да обясни. Сякаш можем да предвидим кой по колко пъти на тримесечие ще боледува и от какво точно..!? И ако лекарят реши да прояви хуманност, трябва да плаща от собствения джоб това превишение. Тая здравна система никога не е показвала нещо положително, само негативи са налице.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|