Въпросът:
Никой не ми даде никакво пълномощно, затова не знам какво представлява. Трябва ли да е от НОИ или мога да си сваля от нета(какво обаче) и след попълване да им го предоставя. Мислех утре на обяд да пътувам.
Случаят:
Майка ми(с инфаркт) беше преосвидетелствана от ТЕЛК. Отива да подаде молба (или каквото там е трябвало), за да може пенсията и да се превежда по банкова сметка. Така беше преди, така пожела и след преосвидетелстването. Добре, но лелките и казали, че това не е необходимо: "Тя системата автоматично ще си продължи да ги превежда по сметка."
ДА АМА НЕ! Днес получавам известие от НОИ в което се казва, че пенсията и е спряна на основание
чл. 95, ал. 1, т. 3 от КСО. А сега де!!! Едно уточнение. До днес никой не знаеше, че пенсията не се превежда тъй като тя се опитваше да си спести парите(то пък едни пари - 128 лв.) за една година и по тази причина ми даде картата си за да не я "изкушават" мисли за харчове. Аз пък, тази карта я бях забравил и никога не съм помислял дори да проверявам, въпреки необяснимото усещане, че нещо не е както трябва. Както и да е.
Днес отидох до НОИ и лелките ми казаха, че трябва да се подадът две заявления: за превод по банкова сметка и за причини довели до спирането(тук ще стане весело / очевидно няма да се размине с едно изречение). Отделно пълномощно за да мога аз да подам заявлението и тъй като не е в града и не се чувства добре повреме на път, аз ще отида на ма***та му за лична карта и попълване на формулярите.
Проблемът:
Майка ми е на село(далече е) и ще се върне в града след месец, а тогава ще си иска парите. За да се случи сличката, до края на настоящата седмицата трябва да се подадът две заявления, за да може следващия месец парите да са в сметката и. Иначе февруари.
п.п.
започвам да мисля, че за лелките от НОИ, подигравките с хората предизвикват бурно еротично изживяване
- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пълномощно за подаване на заявление!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пълномощно за подаване на заявление!
Очевидно никой не знае.
Този пост го публикувам, защото може да се окаже полезен за други потребители.
От друг форум разбрах, че са променили правилата за пълномощните.
Преди е можело само с обикновено пълномощно, но от скоро(не питах от кога) изисквали във всеки един случай(дори за елементарно заявление), пълномощното да бъде нотариално заверено.
Странна работа. Разбирам да е за получаване на документи или пари, а то за една хартийка(заявление)!
Този пост го публикувам, защото може да се окаже полезен за други потребители.
От друг форум разбрах, че са променили правилата за пълномощните.
Преди е можело само с обикновено пълномощно, но от скоро(не питах от кога) изисквали във всеки един случай(дори за елементарно заявление), пълномощното да бъде нотариално заверено.
Странна работа. Разбирам да е за получаване на документи или пари, а то за една хартийка(заявление)!
- lautrec
- Младши потребител
Нотариално пълномощно се изисква, тъй като в случая, доколкото се разбира от поста Ви, желаете да подадете заявление за превод на пенсия по банкова сметка.. един вид пак става въпрос за пари. Затова е необходимо упълномощаване, защото презумцията, че Вие сте син/ дъщеря на пенсионера и действате с добри намерения е оборима. Не се приема автоматично, че даден родственик действа от името на свой родственик единствено с чисти намерения и за да се избегнат евентуални злоупотреби е необходимо писмено изразена воля на титуляра. Във Вашият случай това упълномощаване може да бъде извършено и в селото от кмета на кметство/община, не е необходимо изрично да водите майка Ви при нотариус. Кметът заверява пълномощното и подавате каквото е необходимо
- m_angelov
- Младши потребител
Всичко мина добре, с ЛК и саморъчно написано пълномощно, без заверка. Може би защото от близо два месеца е на гости (дори не знаех) при нейна приятелка извън България. Видяха в компютъра, че е напуснала страната, но не се е връщала и само попитаха дали тя е подписала пълномощното. Е КОЙ ДРУГ?! Предполагам, че след като са го приели всичко е наред.
- lautrec
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|