Здравейте!
За периода от 24.01.2011 г до 02.03.2013 г ползвах 2г майчинство( преди това имам непрекъснат осиг стаж от почти 7г), използвах целия натрупан платен оспуск след майчинството( 3м) и се върнах по план на работа от 03,06,2013г-или имам 5 месеца през които аз съм получавала заплата.
От 13,08,2013г излязох в 11- месечен( заедно с прехвърлени от съпруга 5месеца) неплатен отпуск за гледане на дете до 8г възраст по чл167а.
На 21,08,2013г се прекъсна с болнични за около 30дни, след което отново подадох молба за продължаване на неплатение отпуск по чл,167а за оставащите дни(месеци), съответно до 13,08,2014г, когато отново трябва да се върна на работа.
Доколкото ми е известно по време на този вид отпуск се дължат само ЗО, в моя случай 16,80 на месец, заплащани от работодателя за целия 11 месечен период. Това означава ли , че НОИ ме счита за осигурена за риска общо заболяване и майчинство? Аз нямам друго основание на база на което д а се осигурявам и съответно други приходи, за да иска от мен държавата да покривам този риск-така ли е ?
Конкретно. В момента съм бременна, ако не се върна на работа до излизане в майчинство(пада се 25,08,2014г и имам намерение да си пусна болнични 2 месеца преди тази датата и отново да прекъсна неплатения отпуск по чл.167а , ще имам ли право на месечно обезщетение за майчинство, както ако бях работила( е , разбира се не в същия размер )
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неплатен отпуск по чл.167а и обезщетение за майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|