начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Razvod v BG, ediniat saprug v thujbina

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Razvod v BG, ediniat saprug v thujbina

Мнениеот jyankulova » 23 Юни 2005, 11:46

Със съпругът ми искаме да се разведем.Тай е в чужбина. Имаме 2 деца, за които сме единодушни че ще останат при мен след развода/. Нямаме имуществени претенций.
Въпросите ми са:
1. Какъв документ трябва да ми изпрати, за да е възможен развода в БГ без негово физическо присъствие.
2.Колко време тече процедурата по развода/най-кратката/.
3. Какви документи са ми необходими/от съпругът ми/, за да мога да пътувам с децата в чужбина/под 16 годишна възраст са/ преди и след развода/.

Предварително Ви благодаря.
jyankulova

Възможно е...

Мнениеот gery » 23 Юни 2005, 18:14

Здравейте,
Напълно възможно е да се разведете без съпруга ви да присъства. Варианта е да заведете иск с правно основание чл.99, ал.1и 2, като в исковата си молба посочите, че не възразявате да постигнете споразумение по ал.3, като съда да не се произнася по въпроса за вината. Необходимо е съпруга ви да изпрати пълномощно, което е с консулска заверка и с което упълномощава адвокат от негово име да подпише постигнатото по между ви споразумение. Хубаво е самите параметри на споразумението да бъдат включени и в самото пълномощно. За съжаление, като срокове всичко е на късмет – т.е. зависи на кой от всички съдебни състави в брачна колегия ще попаднете и каква е натовареността на самия състав.
Най-краткия ми развод по този начин е 14 дена между първото и второто съдебно заседание. Като чакахме насрочване не повече от 2 седмици. Най-дългия около 6 месеца. Това от моята практика.
За да пътуват децата в чужбина, преди, а и след развода ще ви бъде необходима декларация-съгласие от другия родител, че дава своето съгласие децата да напуснат пределите на България и да пътуват до определена държава с вас или друго трето лице.
gery
Потребител

Назад към Семейни казуси