начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Упражняване род. права и лични контакти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Упражняване род. права и лични контакти

Мнениеот Въпрос » 24 Юни 2005, 13:48

Родители на дете /без брак/ имат конфликт помежду си и живеят разделени. Този, комуто не разрешават да вижда детето си иска да заведе иск относно: упражняване на родителските права и режима на лични контакти/основно/. Какво е основното съдържание на петитума в исковата молба?
Въпрос

Мнениеот също майка » 24 Юни 2005, 14:10

Зависи от това дали иска родителските права изцяло или иска само контакт с детето - тоест режим на свиждане. В общи линии: Моляда постановите решение с което да предоставите род. права на ........... като определите следния режим на лични контакти на другия родител с детето:- вече зависи от конкретното желание на човека. Имай предвид, че съда има навика да НЕ дава много малки деца на бащите, а аз имах наскоро решение, в което съдията ми определи до навършване на 3-годишна възраст на детето- само в събота от 10 до 16ч., и без право на лятна отпуска с детето, а след тази възраст-вече и с право на летни отпуски и с право детето да бъде с бащата и събота и неделя. Да те предупредя обаче че с постановяване на решението мъките не свършват , а започват, ако тези родители нямат съгласие по между си и ти се наложи да водиш изпълнително дело. При мен точно до тук сме докарали. :twisted:
също майка

Назад към Семейни казуси