начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Ограда на имот в частна общинска собственост

Казуси за недвижими имоти

Ограда на имот в частна общинска собственост

Мнениеот stefanov_v » 29 Яну 2025, 15:48

Здравейте.

От много години насам съседите в кооперацията се борим с паркиращи пред сградата автомобили. Автомобилите спират и непосредствено до улицата, на мястото, отредено за тротоар. Много често, освен върху "тротоара" и незастроената площ, автомобилите паркират и пред гаражите на живущите. Ситуацията е ужасна.
След многократни сигнали до общината, бях посъветван да изградя ограда на имота. Сградата е построена върху държавна земя. В момента, незастроената площ пред самата сграда се води частна общинска собственост. От инспектората към общината в града, в който живея ме посъветваха, да внеса УВЕДОМЛЕНИЕ до строителния отдел, че съм решил да си оградя имота. Изразих многократно съмнения и опасения пред служителя на инспектората, че ако изградя ограда на имота си, практически върху частна общинска собственост, ще има последици и може да я съборят. Бях посъветван да подам уведомлението, и ако в рамките на 2 седмици не получа отговор, да считам това за мълчаливо съгласие. Съветите на човека от инспектората силно ме безпокоят. Чудя се, ако инвестирам хиляди левове да оградя имота, който е построен върху държавна земя и незастроената площ е общинска частна собственост, няма ли да се наложи в последствие да я разрушавам за собствена сметка? Не мога да се доверя на такива съвети, затова моля някои с опит в разрешаването на подобни казуси да помогне. Как мога документално да подсигуря оградата, която евентуално ще изградя, за да не страдам в последствие ?
stefanov_v
Нов потребител

Назад към Имотни казуси