начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Законотворци и логика?

Дискусии и предложения по проекти за закони

Законотворци и логика?

Мнениеот Гражданин » 04 Мар 2003, 18:47

Има един казис в българското право. Според нашите законотворци е по важно как и къде продаваш дадена стока отколкото каква е стоката.
Примерно ако си купите една книга от сергия на пл. Славейков е нещо много по-различно от това да си я купите от самия издател ползвайки интернет сайта му.

Аз ли нещо съм повреден, че невиждам разликата или тия дето са писали закона нещо не са си свършили работата?
Гражданин

Re: Законотворци и логика?

Мнениеот Кларк Кент » 09 Мар 2003, 15:01

Защо, каква е разликата и нормативната уредба по двъпроса? Да не би да ви смущава, че няма как да се обложи данъчно търговията в ИНТЕРНЕТ?
Кларк Кент

Мнениеот remo » 10 Мар 2003, 03:00

Уважаеми Гражданино,

не забравяйте, че все пак навлизаме в Информационната ера, където самият характер на търговията е по-различен. За себе си съм сигурен, че площад "Славейков" ще пребъде, но само като изключение. Все пак бъдещето е да търгувате без да излизате от домът си! ;-))))
remo

Мнениеот hebigatsu » 13 Мар 2003, 09:38

Не мисля, че е въпросът ви представлява "Казус", просто това са две отделни неща. Дали ще си поръчате една книга от издателя по Интернет или по пощата разликата не е съществена. Както не е съществена разликата дали ще си купите същата книга от площад "Славейков" или от която и да е друга сергия за книги или книжарница, що се отнася до цените. Разбира се важно е мястото където се продават книги (в конкретния случай) и предполагам и на вас не ви е безразлично дали ще отидете да си закупите книга от добре уредена (и особено, ако е студено или дъждовно - с отоплено и сухо помещение) книжарница или ще се мъчите пет минути да съзрете какви заглавия са изложени под мокрите найлони на уличната сергия и като замръзнете и се намокрите хубаво или си тръгвате разочарован или вземате случайно съзряното търсено от вас заглавие, а като се опитате да го разлистите се оказва, че от влагата листите са се слепили и след като ги разделите с доста усилия половината от текста не се чете.???????!!!!!!!???????
hebigatsu
Активен потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти