- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
Така е - съставно е! А отказа касаеше правото на собственост.
Колеги, много моля, някой ако може да ми пусне посочените по-долу въпроси на kosiob@abv.bg!
Късмет на всички в петък!
37.Административен акт – понятие и видове.
38.Действие на административните актове – обща постановка.Компетентност и
съобразяване със закона.
39.Законосъобразност на административните актове по същество;форма и производство.
40.Недействителност на административните актове.
41.Производство по издаване на индивидуални административни актове.
42.Обжалване на индивидуални административни актове – административно и
съдебно производство.
43.Възобновяване на административното производство по чл.32 ЗАП.
Отмяна на влезли в сила решения на правораздавателните органи по
административни дела.
Колеги, много моля, някой ако може да ми пусне посочените по-долу въпроси на kosiob@abv.bg!
Късмет на всички в петък!
37.Административен акт – понятие и видове.
38.Действие на административните актове – обща постановка.Компетентност и
съобразяване със закона.
39.Законосъобразност на административните актове по същество;форма и производство.
40.Недействителност на административните актове.
41.Производство по издаване на индивидуални административни актове.
42.Обжалване на индивидуални административни актове – административно и
съдебно производство.
43.Възобновяване на административното производство по чл.32 ЗАП.
Отмяна на влезли в сила решения на правораздавателните органи по
административни дела.
- anna.isar
- Младши потребител
аз лично си чета само АПК , защото не знам как от Висшия адвокатски съвет пускат конспект в който все още се цитира ЗАП?!?!?!? Ясно колко обръщат внимание на този изпит! Само гледат такси да събират
- stupy
- Младши потребител
На устния изпит, не може да се ползват материали.
Надявам се, ако сме изкарали писмения, да не са толкова взискателни на устния изпит.
Надявам се, ако сме изкарали писмения, да не са толкова взискателни на устния изпит.
- ludmilamitreva
- Нов потребител
И аз се надявам - затова и много, много не чета... За устния се подготвям основно чрез активна почивка
- anna.isar
- Младши потребител
Аз, доколкото разбрах, на устния най-ларж била дамата с тежката критическа...
Да и се ненадяваш - две работи анулира пред мен 10 минути преди края на втората част....
Да и се ненадяваш - две работи анулира пред мен 10 минути преди края на втората част....
- anna.isar
- Младши потребител
колеги, върти ми се в главата един въпрос и не ми дава мира, помня че беше 5 -ти от гражданска част нещо от сорта: кога започва да тече съдебно определен срок за представяне на доказателства, за страната която не е присъствала в съдебно заседание. Доколкото си спомням ( ако изобщо ми е останал мозък от четене) отговорих от съобщението, ама не съм сигурна така ли е.
очаквам коментари
и имам чувството че времето тече мнооооого бавно.......
очаквам коментари
и имам чувството че времето тече мнооооого бавно.......
- stupy
- Младши потребител
И аз писах от съобщението.
Ценова и с мен се държеше много мило, направо си ми подсказа, но тя като че ли е на симпатии и антипатии...трудно се общува с такъв типаж...
Ценова и с мен се държеше много мило, направо си ми подсказа, но тя като че ли е на симпатии и антипатии...трудно се общува с такъв типаж...
- anna.isar
- Младши потребител
а иначе и аз прочетох някъде из форума, че на устния повечето минавали, имало 5-6 скъсани, колкото да има скъсани, въпреки че искренно се надявам да не съм сред тях ( ако изобщо стигна до устният , де) А госпожата с критическа две работи ли анулира. Този младеж дето го хванаха седеше точно под мен, той даже не си носеше и нормативни актове. Ама не разбрах че и на мадамата до него са анулирали...... ами те си подаваха някакви хвърчащи листове ама пищови ли бяха, или от някъде се бяха докопали до казуса не зная
- stupy
- Младши потребител
Неееее, на 2 колежки на 2 последователни реда...А този с казусите откъде ли ги беше изровил даже напечатани?
Както и колегите, които предадоха в първите 20 минути....Не вярвам да са оставили празни тестове
Както и колегите, които предадоха в първите 20 минути....Не вярвам да са оставили празни тестове
- anna.isar
- Младши потребител
ама и още ли е имало... явно вече съм била излязла, а тези пред мене верно им бяха напечатани казусите ли , решенията ли? Някой е имал познат в печатницата, където са ги правили книжките с тестовете......
- stupy
- Младши потребител
|
|