начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпит за адвокатска колегия

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот stupy » 15 Ное 2007, 00:48

аз много се стресирам като се сетя, че Джеров ще е на изпита, не мога да си обясня защо. Те всъщност всички заедно ли ще изпитват, или всеки ще изпитва поотделно
stupy
Младши потребител

Мнениеот didito » 15 Ное 2007, 00:50

не знам и мен това ме притеснява а дали можеш да избираш при кой да седнеш да говориш
didito
Младши потребител

!

Мнениеот missy » 15 Ное 2007, 08:48

за мен лично не беше честно да се подсказва на някои колеги,а други да се гледат под лупи.като изобщо не обвинявам за това кандидатите-и аз да имах познат и аз щях да търся помощ.но ако има симпатия към определени хора...на много от нас шансовете намаляват.освен това/лично мое мнение/за някои членове на комисията има значение от кой град си-поне аз с такова впечатление останах.може да греша :? колкото до устния/ако стигнем до там-Дай Боже!/имам двама познати които са се явявали-и двамата са сядали при Джеров, и двамата казаха ,че не е страшно така както сме си мислили при него.на 10-ти на мен той ми се стори най свестен,но знам ли какво ще е лице в лице-човека може да си изисква...а колкото до госпожа "ретро" :lol: незнам дали е ларж,но няма вид на такава-даже останах изумена като я видях да подсказва!?! но бях малко зад тези две момичета които изгони и дочух какво им каза-което ме кара да мисля ,4е не е "ангелче"и трябва да се внимава с нея.значи-тя ги хвана да коментират казуса и им направи забележка,при което едното момиче каза че съжаляват;тя взе да ги пита за какво съжаляват с доста заповеднически тон,и момичето каза ,че съжалява че са пречили.госпожата каза:"не,вие не пречехте,вие направо си коментирахте",тогава другото момиче каза ,че няма да се повтори и "ангелът"избухна....взе да повишава тон и каза ,че им анулира работите-аз поне това чух и не ми стана ясно защо не ги анулира в началото-ако е искала,а след като започнаха да се извиняват.те са целяли да се извинят ,а тя побесня от това?!?!така или ина4е-да видим първо в петък какво ше публикуват, а после ако отидем-каквото стане.аз лично се притеснявам че имам доста грешки на наказателния тест, отвратителен беше,а уж там бях по силна :cry: ....човек никога не знае :roll: Успех на всички! :D
missy
Младши потребител

Re: !

Мнениеот Biby » 15 Ное 2007, 09:52

missy написа:за мен лично не беше честно да се подсказва на някои колеги,а други да се гледат под лупи.като изобщо не обвинявам за това кандидатите-и аз да имах познат и аз щях да търся помощ.

На мен един от квесторите ми цъфна на главата. Прочете какво съм написала и ми подсказа за първия въпрос. По-точно ми каза да допиша, че наемателят има права и по чл.237, ал.3 ЗЗД. Въобще не го познавам :shock: След това още няколко пъти минава и ми каза да пиша само това, което питат във въпросите и да не се отплесвам със странични неща.
Biby
Потребител

Мнениеот stupy » 15 Ное 2007, 10:16

и аз си признавам че една квесторка(много симпатична жена на средна възраст с къса коса) , без изобщо да я познавам ми подсказа за един въпрос. Тъкмо минаваше покрай мен и аз си мърморех под носа колко мразя административното - отнасяше се до въпроса в какъв срок може да се обжалва мълчалив отказ, и тя леко ми посочи с пръст верния отговор и подмина без нищо да казва. Все пак има и хора. А и си мисля, че просто хората им беше доскучало и затова "помагаха" , а не че познават някои от кандидатите.
stupy
Младши потребител

Мнениеот stupy » 15 Ное 2007, 11:37

забравих само да пиша, че ми казаха ДА СИ НАУЧА ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА НАИЗУСТ!!!!!!! повече държали на последните въпроси.
stupy
Младши потребител

Мнениеот anna.isar » 15 Ное 2007, 15:19

Stupy,
откъде това инфо?
anna.isar
Младши потребител

Мнениеот stupy » 15 Ное 2007, 16:40

каза ми човек дето е ходил и успял да мине на юнска сесия. Според неговите думи всички нормативни актове , свързани с адвокатурата трябвало да ми станат настолна книга и съответно да ги наизустя. Ама нали знаете, че от изпит да изпит разлика има колкото от небето до земята, все пак аз ще си ги попрочета по - обстойно :wink:
stupy
Младши потребител

Re: !

Мнениеот anna.isar » 15 Ное 2007, 23:16

missy написа:за мен лично не беше честно да се подсказва на някои колеги,а други да се гледат под лупи.като изобщо не обвинявам за това кандидатите-и аз да имах познат и аз щях да търся помощ.но ако има симпатия към определени хора...на много от нас шансовете намаляват.освен това/лично мое мнение/за някои членове на комисията има значение от кой град си-поне аз с такова впечатление останах.може да греша :? колкото до устния/ако стигнем до там-Дай Боже!/имам двама познати които са се явявали-и двамата са сядали при Джеров, и двамата казаха ,че не е страшно така както сме си мислили при него.на 10-ти на мен той ми се стори най свестен,но знам ли какво ще е лице в лице-човека може да си изисква...а колкото до госпожа "ретро" :lol: незнам дали е ларж,но няма вид на такава-даже останах изумена като я видях да подсказва!?! но бях малко зад тези две момичета които изгони и дочух какво им каза-което ме кара да мисля ,4е не е "ангелче"и трябва да се внимава с нея.значи-тя ги хвана да коментират казуса и им направи забележка,при което едното момиче каза че съжаляват;тя взе да ги пита за какво съжаляват с доста заповеднически тон,и момичето каза ,че съжалява че са пречили.госпожата каза:"не,вие не пречехте,вие направо си коментирахте",тогава другото момиче каза ,че няма да се повтори и "ангелът"избухна....взе да повишава тон и каза ,че им анулира работите-аз поне това чух и не ми стана ясно защо не ги анулира в началото-ако е искала,а след като започнаха да се извиняват.те са целяли да се извинят ,а тя побесня от това?!?!така или ина4е-да видим първо в петък какво ше публикуват, а после ако отидем-каквото стане.аз лично се притеснявам че имам доста грешки на наказателния тест, отвратителен беше,а уж там бях по силна :cry: ....човек никога не знае :roll: Успех на всички! :D

Missy,

изобщо не искам да се правя на интересна, обаче от личен опит съм се убедила, че в Бг успеха е по дефиниция конюнктурен - когато съм била най-подготвена съм яла най-големите шамари, а когато съм участвала само за олимпийския принцип, съм имала невероятен късмет!
Колкото до подсказването от членове на комисията, не се ядосвай много, много за неравнопоставеността, защото идея си нямаш какви глупости чух точно от председателя....и то произнесени с такъв апломб...
Не знам дали не е било умишлено.Честно казано предпочитам да е, защото като си помисля какви "професионалисти " ни изпитват.....
anna.isar
Младши потребител

Мнениеот Biby » 16 Ное 2007, 13:46

Колеги, резултати излязоха! :D
Biby
Потребител

Мнениеот stupy » 16 Ное 2007, 13:58

да се похваля - на устния съм, късмет но всички - ще се видим другата събота
stupy
Младши потребител

Мнениеот didito » 16 Ное 2007, 14:19

и аз съм там успех на всички
didito
Младши потребител

Мнениеот gretta » 16 Ное 2007, 14:32

С 5 години стаж като юрисконсулт мога ли да не се явявам на изпит?
gretta
Нов потребител

Мнениеот Biby » 16 Ное 2007, 14:37

Хубавата новина е, че изкарахме писмения изпит. Лошата е, че трябва да четем за устния :lol: :lol: :lol:
Biby
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 14:38

:D :D :D
Късмет и успех на всички колеги на устния!!!!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот stupy » 16 Ное 2007, 14:51

gretta написа:С 5 години стаж като юрисконсулт мога ли да не се явявам на изпит?

закон за адвокатурата :
Чл.6. (1) Кандидатът за адвокат подава молба до адвокатския съвет за приемане в адвокатската колегия, като прилага съответните документи.
(2) Адвокатският съвет проверява дали са налице предпоставките за придобиване на права на адвокат и в едномесечен срок от подаването на молбата се произнася с мотивирано решение за вписване. Непроизнасянето в срок се смята за мълчалив отказ.
(3) Без полагане на изпит се вписват кандидатите с образователна и научна степен "доктор по право", както и лицата, които имат юридически стаж повече от 5 години. Тези лица подават молба за вписване в адвокатската колегия.

само че доколкото знам в този случай встъпителната такса е значително по- голяма
stupy
Младши потребител

1

Мнениеот marter » 16 Ное 2007, 15:42

Аз не съм :cry: сред допуснатите за 24. По моя преценка едва ли имам повече от 10-15 грешки на теста, но...и да проверявам какво ще постигна, освен, че ще се заядат още повече...На казусите съм отговорила на всички въпроси на гражданския, подробно и правилно, на наказателния - кратко с някои пропуски :cry: , но не смятам, че са оценили правилно :twisted: . Всъщност на кой му пука 8) . Е, поне съвестта ми е чиста :lol:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот fillo_s » 16 Ное 2007, 16:03

брее...имало господ :D, късмет на всички ще му мислим на устния, пък квото излезе
fillo_s
Нов потребител

Мнениеот pdimitrow » 16 Ное 2007, 17:59

Направо да се ненадява човек и аз съм вътре при положение, че си мислех, че имам близо 30 грешки. Явно има въпроси, които съм ги сметнал за грешни, а се е оказало не точно така. Дайте малко повече информация (тези които имат де) как протича устния. Всички ли се навираме в залата или влизаме поединично и как се теглят въпроси. Въобще според мен всяка информация ще бъде полезна. Ако и аз се докопам до нещо ще го споделя с вас. Успех на допуснатите и ще се видим в събота в Сф. :)
pdimitrow
Потребител

!

Мнениеот missy » 16 Ное 2007, 20:37

и аз съм аут:( нещата пак са наполовина-половината минали-другата половина не-ама здраве да е ,макар че 6 месеца не са малко :cry: :cry: успех на всички,които ще се явяват събота.покажете им на какво сте способни :twisted: .аз единствено мога да ви помогна със съвет-според това което чух-много държат на въпроса от закона за адвокатурата-за другите кратко и ясно-без излишни подробности-но задължително слушат внимателно 3-тия въпрос.....както някой вече спомена-всеки изпит е различен,ама късат еднакво....така че....и още нещо лично от мен-погледнете си всеки един въпрос от конспекта-макар и отгоре-отгоре-защото много често се пада точно този въпрос който не си прочел;) смятам,това го знаете-стискам ви палци и споделете след това как е минало!и се заредете с нерви-чакало се доста-може и повече от ден да продължи-поне в наредбата така пише.наслука! :)
missy
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити