начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпит за адвокатска колегия

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот elibor » 23 Ное 2007, 14:41

така и не ми стана ясно кой определя кой кога ще влезе на изпит
че не можем да избираме при кого да седнем за съжалание разбрах, но кога да ни изпитат поне можем ли да си изберем или и за това ще ни привикват те
определено няма да издържа, ако ще ми се наложи да вися пред залата цял ден
споделете и това с нас - МОЛЯ ВИ
elibor
Младши потребител

Мнениеот frontmen » 23 Ное 2007, 16:10

elibor написа:споделете и това с нас - МОЛЯ ВИ

Кво значи това множествено число в "споделете", "МОЛЯ ВИ",

Да не мислиш, че някой от комисията чатка в тоя форум и ще ти отговори подробно, или пък говориш на другите участници във форума в учтива форма> :lol:

Мойто инфо е следното: натрупват се хората пред вратата и чакат. Пускат на талази определен брой хора за определен изпитващ (май споменават за кого, ама може и да не споменават). И понеже блъсканицата е голяма, ако ти си пред вратата наред да влизаш, трудно можеш да се изплъзнеш от "нежелан" изпитващ. Другият вариант май е да чакаш тълпата да намалее, ама тва може би ще стане в края на деня. :roll:
frontmen
Потребител

Мнениеот elibor » 23 Ное 2007, 16:36

не се заяждай
на всички ни е спечено
не е подходящ нито моментът, нито мястото
нито очаквам отговор от комисията, нито говоря на колегите на Вие - въпреки че не виждам защо не - при условие, че не се познаваме - мисля дори, че е редно
просто видях 2-3 мнения от явили се вече на този изпит колеги и затова попитах в множествено число
и въпреки забележката ти много ти благодаря за отговора
elibor
Младши потребител

Мнениеот frontmen » 23 Ное 2007, 17:06

споко, не се заяждам, просто се опитвам да разведря обстановката.

и на мен ми е спечено, щото не съм чел нищо по гражданските въпроси. вчера и днес в офиса четох Закона за адв. и наказателните въпроси, ама тука е такава шумотевица, че надали ми е влязло в главата кой знае колко.
тая вечер ще прелетя гражданските въпроси и толкоз :lol:
frontmen
Потребител

Мнениеот elibor » 23 Ное 2007, 17:07

:wink: :D
elibor
Младши потребител

Мнениеот Biby » 24 Ное 2007, 13:58

Похвал, похвал Изображение
Хайде, колеги Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот didito » 24 Ное 2007, 14:20

:D поздравления на всички
didito
Младши потребител

!

Мнениеот missy » 24 Ное 2007, 19:23

kakvo stava?;)nqma li nqkoi da se pohvali i da spodeli kak mina izpita!pozdravleniq za izdyrjalite!
missy
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 24 Ное 2007, 19:46

Изображение

Коментарите очакваме най-рано в понеделник :lol:
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Re: !

Мнениеот Biby » 24 Ное 2007, 20:40

missy написа:kakvo stava?;)nqma li nqkoi da se pohvali i da spodeli kak mina izpita!pozdravleniq za izdyrjalite!

Изпитът мина много леко.
Кофти е блъсканицата пред вратата. :evil:
Biby
Потребител

Мнениеот didito » 24 Ное 2007, 20:49

изпитът мина наистина леко , но блъсканицата беше ужасна. Мен лично щяха да ме смачкат пред вратата.
didito
Младши потребител

Мнениеот elibor » 24 Ное 2007, 21:17

най-важното е, че според мен можеш да си избираш при кого да седнеш
влизаш и ако не пускат за твоя човек, просто излизаш и влизаш отново след това
един съвет: не си и помисляйте да вадите каквото и да било, за да не се усъмнят, че преписвате - веднага ще ви изхвърлят

и ако не искате да ви смажат пред вратата, просто се наспете и вървете по - късно - безсмислено е да се тъпчете от сутринта - на всичкото отгоре е и адски травмиращо висенето
elibor
Младши потребител

Мнениеот elibor » 24 Ное 2007, 21:22

а между другото каква е следващата стъпка
elibor
Младши потребител

Мнениеот didito » 24 Ное 2007, 22:06

предполагам, че трябва да ни дадат някакъв документ,че сме издържали изпита
didito
Младши потребител

Мнениеот r1234 » 25 Ное 2007, 01:24

Честито на всички колеги , които са издържали успешно изпита. Аз минах от първите и изпита премина леко. :D
r1234
Младши потребител

Мнениеот pdimitrow » 25 Ное 2007, 12:38

Честито и от мен на всички и аз минах изпита :). Влязох малко късничко, защото не ми се блъскаше особенно, но по едно време не издържах и се набутах най - отпред. Само да спомена, че изтеглих въпроси от гражданското и от закона за адвокатурата по които буквално нищо не знаех. Бяха 9-ти от гражданско и 12-ти от адвокатура не казах нищо на председателя на комисията, но той каза хубо айде минавай, но само да не ми се сърдиш после. Както и да е все си мисля, че това беше последния ми изпит, засега де, на който ще се явявам на устно питане без да мога да гледам закона. Късмет на всички които го издържаха да се реализират в адвокатстването. Аз тази вечер смятам да се размажа, че след прибирането ми вчера от Сф нямах сили. :)
pdimitrow
Потребител

Мнениеот stupy » 25 Ное 2007, 17:29

Честито и от мен на всички колеги!!!!! Да се похваля и аз , че минах, то всъщност, съдейки по усмихнатите физиономии на всички , които излизаха, май нямаше върнати. Аз минах към обяд някъде, защото не ми се блъскаше. За такава пародия на изпит, чак ме хвана яд , че толкова много учих, та си натоварих излишно нервната система.

elibor доколкото зная, от ВАС в 14 дневен срок служебно ще изпратят на колегиите , където сме кандидатствали удостоверение, че сме издържали изпита, а пък ние трябва да подадем другите документи - за стаж, дипломи т.н. и да чакаме събрание на адвокатския съвет да ни одобрят, после ще ни извикат да положим клетва и .... на лов за клиенти.

Пожелавам на всички мнооооооого клиенти и професионални предизвикателства
stupy
Младши потребител

Мнениеот pdimitrow » 25 Ное 2007, 22:43

Имаше върнати! Пред мен поне върнаха 4-ма човека. Според имаше голяма доза субективизъм за колегията, която сме кандидатствали. Пред мен Петров (или там както се казваше председателя) скъса 4-ма човека за Софийска колегия, а за Варна и незнаещите пускаше, все пак бяхме само 17 човека. Струва ми се, че всичко беше пародия, но както и да е :). Ако има колеги от Варна интересувам се каква е таксата за първоначално вписване и кколко е месечния членски внос. Може и глупости да пиша в момента, но не съм пт най - трезвените :)
pdimitrow
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 26 Ное 2007, 01:00

elibor написа:а между другото каква е следващата стъпка

Лесното свърши!Сега си събирай пари за встъпителната такса.И си мисли как ще се устройваш,ако няма кантора,която да те приеме ,поне за известно време.
Гледай да се закачиш за някого,поне за известно време да се учиш.
Не ща да се сещам началото ми колко трудно е било.Но ето,че се изтъркаля 1 адвокатска година.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот elibor » 26 Ное 2007, 14:04

sarbijanac написа:
elibor написа:а между другото каква е следващата стъпка

Лесното свърши!Сега си събирай пари за встъпителната такса.И си мисли как ще се устройваш,ако няма кантора,която да те приеме ,поне за известно време.
Гледай да се закачиш за някого,поне за известно време да се учиш.
Не ща да се сещам началото ми колко трудно е било.Но ето,че се изтъркаля 1 адвокатска година.

Пари за таксата все ще се намерят от някъде. Иначе за нищо на света не бих се подложила на този кошмар покрай изпита.
А относно кантората - да не би да ми правите предложение колега. :D
elibor
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити